barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Hiatt - The Open Road
 
 Tja, de nieuwe Hiatt, ik geloof de 26e inmiddels. Ik kan er één of twee naast zitten. Wat moet je nog met die man. Terecht een gewaardeerd songschrijver en muzikant, maar kan hij ons nog verrassen of is het weer veel van hetzelfde. Zijn laatste cd's neigden daar wel naar.
 
Inmiddels heb ik de The Open Road drie maal beluisterd en nu draait hij, terwijl ik dit zit te schrijven, al voor de vierde keer. Bij de eerste tonen van het openingsnummer The Open Road weet je ook meteen dat het John Hiatt is. Zijn stem kraakt nog wat meer, maar dat geeft het wel een extra sausje. De instrumenten zijn eenvoudig: gitaar, bas, drums. Verder geen opsmuk of toeters en bellen. Dit eerste uptempo nummer zet ook meteen de toon voor de rest van het album. Vakwerk, goede muziek, mooie tekst.
Prachtig hoe hij iedere keer weer de hopeloosheid onder woorden weet te brengen. The open road where the hopeless come, to see if hope still runs. Zo eenvoudig, maar kom er maar eens op.
 
En dit vakwerk zet zich voort op de rest van de cd. Op het tweede nummer Haulin' begon zelfs ik zowaar te dansen. En dat wil wat zeggen! Dit wordt gevolgd door het rustige Go Down Swingin'. En zo wisselen uptempo songs zich af met rustige nummers, waarbij mijn persoonlijke favoriet Wonder Of Love is, een typische Hiatt song, rustig, gevoelig met een diepe tekst.

Ik moet bekennen dat mijn aanvankelijke gereserveerdheid is omgeslagen tot enthousiasme. Hij heeft het toch weer geflikt om een cd van zeer hoog niveau af te leveren. Natuurlijk, het is Hiatt, duidelijk herkenbaar. Zoals ik eerder al schreef “veel van hetzelfde”. Misschien wel, maar als hetzelfde van een dergelijke kwaliteit is laat er dan nog maar meer van komen.

Een absolute aanrader!
 Reacties

muziekenfilmgek op 29-05-2010 11:27
Wat een heerlijk muziekske Eric!
Een heul fijn weekend en geniet van je muziekskes, liefs Bettje
KoR op 30-05-2010 11:54
John Hiatt is zeker een heel produktieve artiest, hij neemt dan ook veel kastruimte bij mij in. Had wel een keer gelezen dat er weer een nieuwe cd aankwam, maar was het in de drukte vergeten. Dit nummer klint idd naar meer, ga hem dus zeker aanschaffen.
 
Bedankt voor de tip en ik wens je een priitige en muzikale week toe.
 
Groet, KoR
Edwin op 30-05-2010 21:27
Ik ken de zanger, en ben ook liefhebber van dit soort muziek.

Goed en informatief geschreven log.

Fijne avond
groet Edwin
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl