barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mariëlla Tirotto & the Blues Federation
 
Een van de beste en opwindendste bluesbands, die op het ogenblik door het land toeren is m.i. Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. De band is oorspronkelijk begonnen als Nederblues.nl en speelde nummers van groepen als Cuby & the Blizzards, Livin' Blues, Flavium enz. Maar al snel bleek dat zij meer konden en een jaar of twee geleden hebben zij zich omgedoopt tot Mariëlle Tirotto & the Blues Federation. Een band die grotendeels eigen nummers speelt, maar ook een enkele cover niet schuwt. Hun stijl kun je het best omschrijven als een mengeling van blues, jazz en soul.
Klik op foto
 
De band bestaat uit Mariëlla Tirotto, een Italiaans/Nederlandse schoonheid met een diepe zwoele stem. Mariëlla schrijft de songs zelf. Hierbij ter zijde gestaan door echtgenoot Heins Greten (bas, piano) en Harald Kroll (gitaar, pas). De band wordt gecompleteerd door Michel de Kok (harmonica) en drummer John Kakiay.
Na Nederland is Mariëlla met haar mannen druk bezig Duitsland te veroveren. Ze staan regelmatig met veel succes op belangrijke Duitse festivals en weten iedere keer weer het publiek voor zich te winnen en dat komt niet in de laatste plaats door Mariëlla, die het publiek weet te bespelen met haar humor en toegankelijkheid.
Eind 2008 verscheen de debuut-cd “Somewhere Down The Road”, een zeer gevarieerd schijfje met blues, ballads, boogie en daarop tien zelfgeschreven nummers en drie covers. Met de zelfgeschreven songs tonen zij hun betrokkenheid bij de wereld. Zij schrijven over de keiharde zakenwereld, daklozen en zwervers, dierenmishandeling. De cd is in vier dagen opgenomen en op een enkele tweede stem of gitaarbacking na is het de band gelukt alle songs in één take op te nemen.
 
De opener is “Playing The Game”, een boogie die er zo lekker inknalt, gevolgd door het jazzy “You Don't Care”. Het volgende nummer, “Confused Woman's Blues” is voor mij één van de mooiste bluesballads. Prachtig gezongen, emotioneel en omlijst door door mooi harmonica- en gitaarspel.
Daarna volgt het funky “Somewhere Down The Road” en de met latin-ritmes voorziene “Wintertime Blues”. Dan een noodkreet over dierenmishandeling in ‘Tourist Fun’ . In dit groovy nummer neemt de band dierenmishandeling, die zich afspeelt in de wereld van het toeristenvermaak, onder de loep.
Dit wordt gevolgd door het door Harry Muskee geschreven ‘Sometimes’ en is bijzonder geschikt voor de zwoele stem van Mariëlla. Het achtste nummer is “High Fever”, een mooie slowblues. Dan volgt de lowdown blues “Come To Me”.
Op nummer 10 het bekende Cuby & the Blizzards-nummer “Window Of My Eyes” met een klassiekaandoend piano-intro. De lage stem en het felle gitaarwerk vervolmaken een prachtige vertolking van deze klassieker.
Bad Soul”, met sinister aandoende gitaar, een dreigend en onheilspellende tekst. “House On The Hill” van Eelco Gelling is te beluisteren als je op bovenstaande foto klikt. Vel er zelf maar een oordeel over. De cd wordt afgesloten met de bonus track “After Hours”, een rustige instrumentale jazzballad.
 
Met deze cd heeft Mariëlle Tirotto & the Blues Federation prachtig werk afgeleverd. Muzikaal zit het perfect in elkaar en tekstueel is te merken dat de band veel meer in zijn mars heeft dan het bekende dichtwerk. De aanschaf is het zeker waard.
 
Voor wie de band live wil zien moet even op de website kijken: www.tirottoblues.eu.
 
 
Update: oktober 2010
Mariëlla Tirotto & the Blues Federation is de winnaar geworden van de Dutch National Blues Award 2010
 
Update: augustus 2011
Aankondiging CD Release Party op 11 september 2011 (klik hier)
 
Update: september 2011
Recensie nieuwe cd: "Dare To Stand Out" (klik hier)
 
Update: april 2012
Vernieuwde bezetting (klik hier)
 
Update: mei 2012
Martin Zand Scholten nieuwe bassist (klik hier)
 
Update: juni 2012
Zoetermeer Bluesfestival 2012 (klik hier)Reacties

Frenk op 25-05-2010 19:41
Hey Eric
 
Leuke site heb je gemaakt. Deze band ken ik nog helemaal niet. Klinkt goed, die ga ik zeker eens bekijken als ze in de buurt zijn
 
See ya (zaterdag waarschijnlijk?)
Frenk
muziekenfilmgek op 26-05-2010 09:42
Je blog ziet er leuk uit, mooi die verhalen over blues! Ik kom hier zeker vaker neuzen!
Fijne dag & liefs, Bettje
Mariëlla Tirotto op 31-05-2010 13:35
Hoi Eric
 
Wow, we worden er stil van, dank je wel, ook namens de rest van de band, voor dit enthousiaste en positieve log!
Het wordt vanavond op onze website geplaatst, mét bronvermelding uiteraard :-)
Over website gesproken, ik heb een link naar de jouwe op onze links pagina geplaatst.
Ik had in eerste instantie een reactie op je website willen plaatsen, maar dat kan alleen maar als je een punt.nl account aanmaakt.
Aangezien ik al onze website, MySpace, Hyves, enz. onderhoudt, zag ik het niet zitten om wéér iets voor de band aan te maken.
Ben in ieder geval blij dat je van onze cd geniet!
 
Groetjes,
Mariëlla
barnowlblues op 16-10-2010 08:52
Update: oktober 2010
Mariëlla Tirotto & the Blues Federation is de winnaar geworden van de Dutch National Blues Award 2010
Rob Alberts op 02-04-2011 21:20
Mooi en enthousiast beschreven.
Muzikale groet
barnowlblues op 11-08-2011 14:55
Update: augustus 2011
Aankondiging CD Release Party op 11 september 2011 (klik hier)
barnowlblues op 05-09-2011 08:52
Update: september 2011
Recensie nieuwe cd: "Dare To Stand Out" (klik hier)
barnowlblues op 26-11-2011 09:32
barnowlblues op 24-04-2012 08:04
Persbericht
Vernieuwde bezetting Mariëlla Tirotto & the Blues Federation
 
Na 5 jaar op een schitterende wijze als blues harpist te hebben gespeeld bij Mariëlla Tirotto & the Blues Federation gaat Michel de Kok in wederzijdse overeenstemming vanaf half juni 2012 zijn eigen muzikale weg. De optredens bij Ribs & Blues en Zoetermeer Blues worden nog in de oude bezetting, met Michel, gespeeld. Zoetermeer blues wordt zijn afscheidsconcert, waarbij wij met champagne als vrienden afscheid van hem zullen nemen. We wensen Michel veel succes in zijn verdere muzikale carrière.
 
Vanaf half juni zal Heins Greten, die momenteel de bas- en toetsenpartijen voor zijn rekening neemt, zich volledig gaan storten op de witte en zwarte toetsen (zowel piano, Rhodes als Hammond). Daarom wordt er een bassist aangetrokken. Er heeft zich al een bijzondere kandidaat aangemeld, maar wij houden de naam nog even geheim. In mei vinden audities plaats. Uiteraard zullen we de naam van onze nieuwe collega-muzikant zo snel mogelijk onthullen.
 
Vanaf half juni wordt de bezetting van Mariëlla Tirotto & the Blues Federation:
Mariëlla Tirotto - zang
Harald Koll - gitaar
Heins Greten - toetsen
? - basgitaar
John Kakiay - drums
Vaste gast: Onny Tuhumena – percussie
 
 
barnowlblues op 07-05-2012 08:46
Update mei 2012
 
Persbericht:
Martin Zand Scholten nieuwe bassist
bij Mariëlla Tirotto & the Blues Federation!

Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat Martin Zand Scholten per half-juni 2012 als bassist deel uit zal maken van onze band. Hij is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium, heeft getourd in Europa en de U.S.A. en gespeeld met muzikanten als o.a. Ruben Hoeke, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Jan Akkerman, Boris van der Lek , Saskia Laoo envele anderen.

De nieuwe bezetting zal daarom per half-juni 2012 zijn:
Mariëlla Tirotto - zang
Harald Koll- gitaren
Heins Greten - toetsen (piano, Hammond, Rhodes)
Martin Zand Scholten - bas
John Kakiay - drums
Vaste gast: Onny Tuhumena – percussie
barnowlblues op 07-06-2012 08:45
Update: 3 juni 2012
Zoetermeer Bluesfestival 2012 (klik hier)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl