barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
aKOEstic Live Grande Finale - 19 juni 2010
Sinds enkele jaren vormen de gitaristen Kees Schipper en Ad Landa de vaste spil in de haast maandelijks terugkerende aKOEstic Live-sessions in Buurtcentrum “De Koe” in Breda. Gewoonte is om een binnen- of buitenlandse gast uit te nodigen, die met hen een avond vol muziek ten gehore brengt. Ook het seizoen 2009/2010 was dit het geval en aan het eind worden alle gasten nog eenmaal uitgenodigd om tijdens de Grande Finale op te treden. En zaterdag 19 juni vond deze Grande Finale plaats, waar op één na alle gasten van het afgelopen seizoen acte de presence gaven.
 
Na zelf met de begeleidingsband, bestaande uit o.m. Hans Waterman en Co Vergouwen het openingsnummer te hebben gespeeld riepen Kees en Ad de eerste gast, Bert Heerink, het podium op. Bert, die vooral bekend is als zanger van Vandenberg, zong naast covers van de Who, Walker Brothers en natuurlijk “Burning Heart” nog een aantal eigen songs. Goed gezongen en uitstekend begeleid ging tijdens de eerste sessie het dak er al af. Dat beloofde nog wat te worden.
Als tweede gast verscheen de Belgische zangeres Stella Domazos op het podium, die enkele jazzy- en soulnummers zong, naast de band begeleid door accordeonist Kees Schoonen, die we nog vaker op het podium zouden zien.
Hierna was het de beurt aan Tobias Landa, de 19-jarige zoon van Ad. Tobias heeft zich gespecialiseerd in de zigeunerjazz a la Django Reinhardt. Ongelofelijk wat een techniek en snelheid deze jonge kerel in zijn vingers heeft. Eerst speelde hij samen met zijn vader en op een aantal nummers voegde Jan de Bruijn zich bij hen.
 
Voor de pauze was het nog de beurt aan Magic Frankie, die op relaxte wijze een vijftal nummers speelde, waaronder de tijdens een eerder aKOEstic Live-optreden gevraagd en al lang niet meer gespeeld “Shaggy”.
Na de pauze was Co Vergouwen aan de beurt. Co is vaste toetsenist bij de Margriet Eshuis Band en heeft zelf ook een bijzonder goede stem. Met zijn enthousiasme en showmanship wist hij het publiek makkelijk overeind te krijgen.
De jongste van het gezelschap was Rachel Janssen. Rachel is tweede geworden bij X-Factor, maar dat nemen we haar verder niet kwalijk. Haar krachtige stem doet een beetje aan die van Anouk denken. Zij was zelfs in staat om het publiek helemaal stil te krijgen.
Jan de Bruijn is een oude rot in het vak. We hadden hem vanavond al op zien duiken tijden de optredens van Tobias Landa en Magic Frankie en in zijn set wisselde hij van blues naar rock en weer terug. Een prachtige volle stem, prima gitaarwerk en dat allemaal begeleid door een uitstekende band. Hoe later het werd hoe meer de stemming steeg.
Nicko Christiansen, bekend van Livin' Blues, was de laatste gast van de avond. Hij begeleidde zichzelf op saxofoon en zong een aantal bekende bluessongs.
 
Als laatste voegden alle gasten zich nog eenmaal op het podium om een laatste nummer te spelen en zingen. Toch was dat voor het publiek niet voldoende en Kees Schipper en Ad Landa beëindigden de avond met hun versie van Tom Waits' “Waltzing Mathilda”, dat door het aanwezige publiek uit volle borst werd meegezongen.
Tegen half 2 gingen de zaallichten weer aan en was een fantastische avond ten einde. Een fantastische en zeer gevarieerde avond. Het publiek werd getrakteerd op een mengelmoes van stijlen: blues, jazz, rock, soul, country en zigeunerjazz. Dit alles werd op hoog niveau en door uitstekende muzikanten gebracht op een zeer relaxte manier. Ik hoop van harte dat dit initiatief volgend seizoen voortgezet zal gaan worden.

Reacties

Frenk op 22-06-2010 09:57
Ik heb Kees Schipper en Ad Landa een paar maanden geleden in Delft zien optreden. Dat was grote klasse, goede muzikanten. Relaxed en met humor.
Dit was zo te lezen ook een geslaagde avond. ik ga dat eens in de gaten houden, want Breda is niet zo ver weg.
 
Greetz
Frenk
M@rcel op 25-06-2010 15:54
> Klinkt gezellig.
 
Fijne dag M
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl