barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Arcari - Got Me Electric
 Van een van de hardwerkendste bluesmannen, de uit Schotland afkomstige Dave Arcari, is de cd Got Me Electric verschenen. Zijn inmiddels vijfde cd is het inmiddels. Ook deze cd wordt weer gedomineerd door Dave's rauwe stemgeluid en zijn jagende slidegitaar en is een prettige combinatie van zelfgeschreven songs en bewerkte covers. Opvallend detail is dat zijn Schotse accent er duidelijk bovenuit klinkt. Ik vind het niet storend, het heeft wel iets.

Meteen met het eerste nummer Got Me Electric waan je je weer terug in de dertiger jaren. De combinatie van slide en rauwe vocalen laten je het meest doen denken aan Blind Willie Johnson. Het jagende No Easy Way wordt gepeeld op een normale akoestische gitaar en laat wat prachtig fingerpicking werk zien, daarna gaat hij er op de slide weer tegenaan op Close To The Edge. Dit gevolgd door het van Frankie Miller bekende One More Heartbreak.
Bij Soul Of A Man hoor je meteen de duidelijke invloeden van de schrijver Blind Willie Johnson. Homesick & Blue is een ander hoogtepunt van de cd. Een rockabilly-achtig nummer, gespeeld op de Telecaster.
Robert Johnson's Walkin' Blues krijgt ook nog even een Arcari-behandeling. Walkin' Blues, dat wel, maar gespeeld alsof hij de trein nog moet halen.

Een mooie plaat. Ik heb ervan genoten; zeker een aanrader voor fans van ruig slidegitaarwerk.
 



Reacties

Johnny op 05-06-2010 17:27
Lekkere muziek. Doet mij ook denken aan Blind Willie Johnson. Maar natuurlijk ook aan Charley Patton, Bukka White en Son House om maar eens even een paar grote jongens te noemen.
lentesneeuw op 06-06-2010 08:01
X diana
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl