barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kilborn Alley Blues Band - Better Off Now
Toen ik de eerste nummers van de cd beluisterde dacht ik eerst van "Mwah, niet slecht, maar 13 in een dozijn". De eerste indruk was er inderdaad één van een bandje net als vele andere. Maar gaandeweg begon de muziek toch aanstekelijker te worden en nu ik de cd voor de derde keer heb beluisterd ben ik eigenlijk helemaal om. En een fan geworden van de KABB.
Wat bij hen vooral opvalt is het prima samenspel. Geen ellenlange solo's, geen instrumenten die de boventoon voeren. Maar gewoon een band die heerlijk en vakkundig samenspeelt. Nu leidt deze vakkundigheid ook weer niet tot gladde en vlakke muziek, wat vaak een valkuil is. Nee, de muziek heeft soul en gevoel.

"Better Off Now" is alweer de derde cd van deze uit Champaign, Illinois afkomstige band en hun stijl is duidelijk geënt op de Chicago Blues. Buiten het fantastische samenspel valt de soulvolle stem van zanger Andy Duncanson op. Luister vooral eens naar "Tonight", doe je ogen dicht en je denkt dat dit wordt gezongen door Otis Redding. Een combinatie van Otis Redding met een topklasse Chicago bluesband, wat verlang je nog meer?

    KLIK HIER

Andere hoogtepunten voor mij zijn:  "Train To Memphis", een prachtig voorbeeld waarbij harmonica en gitaar soleren en toch fantastisch in de harmonie van de song passen; "Watch It", met een grommende Duncanson;  "Keep Me Hangin'", met een duidelijk lijdende (met lange "ij") Duncanson, gebouwd rond de smerige harmonicatonen van Joe Asselin en de Eddie Taylor-achtige gitaar van Josh Stimmel; "Tough Times", zou zo geschreven kunnen zijn door Muddy Waters.

Het enige dat ik jammer vind aan deze cd is dat ze mijn aandacht niet meteen bij het eerste nummer wisten te pakken, maar dat is op de rest meer dan goedgemaakt.  Mijn advies: aanschaffen!


Reacties

Zizy-Marlene op 18-06-2010 10:20
Jammer dat er geen fragmentje te beluisteren is Eric ...ja ik ben een lui mens,krijg graag alles op een presenteerblaadje
barnowlblues op 18-06-2010 11:14
Et voila, madame....
Zizy-Marlene op 18-06-2010 11:31
hahaha .. Ik vraag en jij draait ... MOOIIIIIIIII .. en je hebt gelijk ... het is een goede band.. en ik heb genoten van de drummer.. achter z'n kleine drumstel,wat een type .. tevens geheel anders dan de rest
lentesneeuw op 21-06-2010 07:43
goedemorgen
 
X diana.
Jay op 16-01-2011 13:42
Goede recensie, al vond ik het niet allereerst 13/dozen :-) Kilborn Alley Blues Band is bij Bluesfarm te boeken vanaf "the day after Moulin Blues" van 8 tem 12 Mei 2011 Ook verzoeken tot interviews, Blues @ School, radio/tv optredens. Verplichte kost voor Chicago Blues adepten
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl