barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mariëlla Tirotto & the Blues Federation - Zoetermeer Blues Festival 2010
 
Nadat ik laatst de cd van Mariëlla Tirotto & the Blues Federation beluisterd was ik er toch zeer benieuwd naar hoe de band “live” zou klinken. En de eerste gelegenheid die zich voordeed was tijdens het Zoetermeer Bluesfestival van 5 juni. Ik was er vroeg genoeg om nog even met Mariëlla en haar mannen een praatje te maken en tijdens de soundcheck kon ik nog even een broodje halen, want mijn figuur is het resultaat van jarenlange opbouw en grote investeringen; dat moet dus worden bijgehouden.

Precies om half 2 begon de band met een versie van “Room To Move”, die naar mijn mening niet helemaal goed overkwam. Hieraan was volgens mij het geluid debet. Gelukkig werd dat al snel beter. Mariëlla Tirotto wist het publiek te trekken met haar prachtige, donkere stemgeluid. Zij weet als geen ander met het publiek te spelen.

De begeleiding door de strakspelende drummer John Kakiay, gastpercussionist Onny Tuhumena en bassist Heins Greten zorgden voor een stevig fundament, waarop bluesharpvirtuoos Michel de Kok en de gretig spelende gitarist Harald Kroll hun soli konden opbouwen. Michel sprong op een gegeven moment het podium af en begaf zich al doorsolerend tussen het enthousiaste publiek.

Tijdens hun ruim één uur durende optreden speelde de band diverse nummers van hun cd “Somewhere Down The Road”, afgewisseld met een aantal covers. Zij bouwden hun set op en bewaarde het mooiste voor het laatst. Mijn favoriete nummer van de cd, het sinister klinkende “Bad Soul”, een prachtige versie van Cuby's “Window Of My Eyes” en als uitmijter het uptempo “House On The Hill”.

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation bevestigden mijn vermoeden, dat ik van de cd al van hen had gekregen. Het is een uitstekende live-band, die met een mix van blues, jazz en funk van ieder optreden een feestje weet te maken.
 
       
Mariëlla & Heins                                       Harald                                                    Michel

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl