barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The BluesBlasters - Do That Tonky Thing
De Groningse formatie The BluesBlasters draait al weer zo'n jaar of tien mee in het Nederlandse bluescircuit, maar alle leden hadden daarvoor al geruime ervaring opgedaan in diverse bands. Ik heb nu hun tweede cd, “Do That Tonky Thing” in de cd-speler zitten. Dit album bevat dertien nummers, drie eigen nummers, geschreven door zanger/gitarist Ronald Schoonveld en nog tien covers. Het leuke is dat zij niet niet alleen de bekende songs coveren, maar ook materiaal, dat je normaal niet hoort, hebben opgenomen. De band heeft zich gespecialiseerd in onvervalste Chicagoblues, die stamt uit de vijftiger en begin zestiger jaren. Een goed geöliede ritmesectie die het fundament legt, fijn samenspel tussen de gitaren en een dominante rol, die is weggelegd voor de harmonica van Steven Elings.
 
Al vanaf de eerste tonen van “Alabama Train” waan je je in Chicago, luisterend naar Paul Butterfield of Muddy Waters. En zo gaat het de hele cd door. Afwisselend van shuffles naar uptempo stukken. Enkele voorbeelden: de instrumental “Tonky Thing” is zo'n vrolijk en swingend nummer waar je echt vrolijk van wordt. “Leather Jacket”is dan weer weat ruiger en rauwer met een bluesharp die in de best Shakey Horton-traditie wordt geblazen. “Money Spending Women” is een prachtige slowblues over iets waar alle mannen de blues van krijgen.
“I'm Ready” is dan eigenlijk de bekendste cover in een prachtige uitvoering. Een lekkere smerige slidegitaar zet “Let Me Be Your Technician” in, mondharmonica in het lage bereik en de slidegitaar die het nummer weer afsluit.
 
Dat hier echte muzikanten aan het werk zijn geweest blijkt wel uit het feit dat de cd in één keer live is opgenomen zonder technische fratsen of overdubs. En zo hoort het ook eigenlijk. Goed gespeeld en met zo'n lekker rauw randje. Deze cd zal ik vast nog vaker opzetten.

KLIK HIER    

Reacties

Rooseveld op 12-10-2013 21:16

Inderdaad een te gekke cd. Mag niet ontbreken in je bluescollectie !

Rooseveld op 12-10-2013 21:16

Inderdaad een te gekke cd. Mag niet ontbreken in je bluescollectie !

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl