barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Woody & the Bluepackers
 
De Rotterdamse Woody & The Bluepackers noemen zichzelf een blues pub-rock band en bestaan uit gitarist Kinky Pete, bassist Tommy, drummer Maks A. en Wooz, die harmonika en saxofoon speelt. Voortgekomen uit disco, new-wave, punk, hardrock, reggae, sixtiesmuziek hebben ze in 2007 gelukkig het licht gezien en zich bekeerd tot de blues. Ook hoor ik er duidelijk invloeden van Dr. Feelgood en ook de Bintangs in, zodat de benaming “pub rock” niet geheel onterecht is.
 
KLIK      KLIK
 
Het schijfje dat ik voor me heb liggen is een zgn. demo. Maar wel een demo, waar duidelijk zorg aan is besteed. Zeer vakkundig in de Rotterdamse Excess Studios met behulp van producent Hans Pieters elkaar gezet, komt dit als volwaardige productie over. Aan deze demo is goed te horen wat deze heren in hun mars hebben.
 
Het korte openingsnummer “Porch” met krekelgeluiden en donderslagen en de eenzame slidegitaar brengt je meteen naar de Mississippi Delta. “If My Baby Quit Me” van Mike Morgan, een heerlijke shuffle met prachtig Chicago-style harmonicawerk en een gemeenklinkende gitaarsolo. Dan Hound Dog Taylor's “Give Me Back My Wig”.
Voor mij persoonlijk is het hoogtepunt het van ZZ Top bekende “A Fool For Your Stockings”, waarin Wooz harmonica en saxofoon afwisselt en prachtig met de gitaar van Kinky Pete samenwerkt. En als uitsmijter de van Dr. Feelgood bekende “Twenty Yards Behind” en “Back In The Night”; twee nummers waarmee je het publiek snel op de benen krijgt.
 
Deze covers zijn mooie arrangementen die fris en overtuigend overkomen. Het is jammer dat de cd maar uit zes nummers bestaat. Op deze manier zouden het er best 12 of 13 mogen worden.
Ik denk dat we van Woody & the Bluepackers nog meer zullen zien. Voor meer informatie over de band verwijs ik naar hun website www.woodyandthebluepackers.nl. 

Reacties

Frenk op 10-06-2010 10:43
Ik heb ze vorig jaar op Groenelaan Live zien optreden. Echt een goede band.
 
Greetz Frenk
Zizy-Marlene op 11-06-2010 11:21
Ik ken ze niet ,, Verdiep mij nooit zo in achtergronden Lees nu zo nu en dan wat bij jouw (als ik er zin in heb)vind een muziekstuk en of tekst fijn lekker of mooi enz enz ;-) en dit klonk gewoon lekker!
 
Fijn weekend Eric.
lentesneeuw op 11-06-2010 13:33
kom je een fijn weekend wensen
 
barnowlblues op 25-01-2011 23:04
WOODY & THE BLUEPACKERS
ZIJN OP ZOEK NAAR EEN ZANGER/HARPSPELER.
 
In maart 2010 heeft onze promo cd het levenslicht aanschouwd en hebben we de opstap gemaakt naar een groter aantal optredens voor een groter publiek. Dit heeft geresulteerd in een aardige serie succesvolle optredens...
Dit willen wij graag voortzetten in 2011 en daarna, want we zijn redelijk ambitieus en hebben de smaak te pakken...

We repeteren in onze eigen ruimte in Rotterdam-Noord (vlak aan de A20). Het repertoire bestaat nu nog voor het grootste deel uit bewerkingen van klassiekers van artiesten zoals Johnny Winter, Red Devils, The Hoax, Allman Brothers, ZZ Top en Dr Feelgood.

Momenteel werken we hard aan eigen nummers. We zijn van plan om in het voorjaar opnieuw de studio in te gaan om de opnames voor onze tweede cd voor te bereiden. Deze opnames zullen in september 2011 afgerond zijn.

Als jij denkt dat je degene bent die we zoeken en je bent nieuwsgierig naar ons, kijk en luister dan vooral naar de Youtube films waarvan wij links hebben geplaatst op onze website WWW.WOODYANDTHEBLUEPACKERS.NL (onder SOUNDS)

Mocht je geïnteresseerd zijn, bel dan naar 010-2012117, 06-50261422 of 06-43819342

Je kunt ook een email sturen naar INFO@WOODYANDTHEBLUEPACKERS.NL
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl