barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Delta Moon - Hellbound Train
Delta Moon is opgericht in 2002 toen Tom Gray aan Mark Johnson in een muziekwinkel in Atlanta vanuit zijn auto een dobro probeerde te verkopen. Tom Gray had al een behoorlijke reputatie als leider van de band Brains en schrijver van talloze hits voor diverse popartiesten. Hoewel hij tot dan toe voornamelijk in het pop- en new wave-circuit werkzaam was is hij met Delta Moon de blues- en southern rock-richting opgegaan. De naam Delta Moon dekt wat dat betreft ook volledig de lading.
De band heeft inmiddels diverse personeelwisselingen ondergaan, maar vast spil zijn nog steeds de slidegitaristen Tom Gray en Mark Johnson. Bassist Franher Joseph en drummer Darren Stanley houden de zaak goed bij elkaar.

Bij de eerste tonen van de titeltrack “Hellbound Train” is al meteen duidelijk dat dit geen recht-toe-recht-aan blues is, maar eerder doet denken aan Little Feat en Drive By Truckers, maar dan wat subtieler. De rauwe stem van Gray en de beide slidegitaren laten je denken dat je tot je enkels in de modder van de Mississippi Delta staat.
“Room 429” is een typisch bluegrassnummer, maar overgoten met een behoorlijk bluessaus. Een heerlijk nummer. Op “Get Gone” wordt de scheurende slide begeleid door de banjo van Johnson, wat een heel leuk effect geeft. De enige cover op deze cd, “You Got To Move” van Mississippi Fred McDowell, komt nog het dichtst in de buurt van de blues. Hier blijft de band in stijl: akoestische slidegitaren, akoestische bas en percussie.
Het aanstekelijke “Stuck In Carolina” neemt na de slidegitaarduetten een saxofoon het over en scheurt de song daarmee naar het einde. Het laatste nummer van de cd, “Plantation Song”, is weer een heerlijk akoestisch nummer.
 
Kortom, een prima cd en zeker voor fans van zowel blues als southern rock een aanrader.


Reacties

Frenk op 08-07-2010 23:41
Zo, ook die zijn niet mis. Klinkt goed. Laat ook deze maar naar onze mooie jeneverstad komen!!
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl