barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Get The Cat - I Sing You The Blues
Get The Cat iseen Duitse viermansformatie - om precies te zijn zijn zij afkomstig uit Keulen - die bestaat uit zangeres Astrid Barth, gitarist Philipp Roemer, bassist, zanger en songwriter Till Brandt en drummer Ralph Schläger. Op hun eerste cd genaamd “Get The Cat” uit 2007 en op de vorig jaar verschenen DVD ‘Live Im Sensenhammer’ was Hammondspeler Noel Stevens van de partij en ook hier krijgt hij een prominente rol toebedeeld. Een andere gast is pianist Henning Wolter. De band is in 2007 voortgekomen uit de Dog Party Blues Band toen drummer Schläger zich bij de band aansloot.
Alle twaalf nummers zijn door Till Brandt, nummers die allemaal lekker in het gehoor liggen. Vooral de stem van Astrid is indrukwekkend, soms sober en ingetogen, maar op andere momenten weer rauw. Gitarist Philipp laat horen dat hij heel wat in huis en heeft en diverse stijlen beheerst. En de ritmesectie zet een goed fundament neer.
De cd begint met de uptempo funky blues “Your Sweet Kiss”, waarin Philipp meteen laat horen wat hij kan. Het tweede nummer “Don't Fall In Love” is ook 
een lekkere funk. En zo gaat het de hele cd door. Bluezy, funky, swingend. Het enige nummer dat meer een gewone popsong is is “Wanna Start A Fire”, maar dat is zeker geen kritiek, omdat dit ook gewoon lekker klinkt. “Fool In Love” is weer een jazzy gezongen song met een relaxte akoestische gitaarsolo.
 
Zo wisselen zich blues, jazz en funk af en komt er uiteindelijk een lekkere cd uit. Echt een band om in de gaten te houden en ook eens naar Nederland te halen.
 

Reacties

Zizy-Marlene op 08-07-2010 17:16
Heerlijk!!!!!!! echt een mix van veel... zoals jij al beschreef. laat maar komen zou ik zo zeggen .. maar dan het liefst naar Schiedam Natuurlijk!!!!!!!!!! Echt met GROOT plezier naar geluisterd.
Frenk op 08-07-2010 23:40
Hey, die zijn echt goed. Laat maar komen naar SCHIEDAM!! Helemaal mee eens
 
Greetz
Frenk
Eric op 14-11-2012 16:46

Nieuw filmpje toegevoegd

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl