barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jimmy Thackery & the Drivers - Live In Detroit
Jimmy Thackery's faam begon als leadgitarist van de Nighthawks. Maar inmiddels is deze high energy-gitarist al weer ruim 20 twintig solo als Jimmy Thackery & the Drivers onderweg. Als ik goed heb geteld is dit inmiddels de elfde cd en de derde live-cd binnen 6 jaar. Toch verveelt de man mij nooit met zijn muziek en ook dit is weer een uitstekend schijfje geworden. Ondersteund door drummer Russ Wilson en bassist Mark Bumgarner speelt hij de sterren van de hemel tijdens een rumoerig optreden in november 2009 in Callahan's Music Hall, Auburn Hills, Michigan.
 
“Don't Loose Your Cool” is het instrumentale openingsnummer, oorspronkelijk van Albert Collins. In eerste instantie een rustig en relaxed nummer, maar na een minuut of drie gaat de volumeknop op 10 en toont Thackery zijn virtuositeit, waarbij hij zelfs een razendsnel loopje a là Roy Buchanan niet schuwt. Even later neemt hij weer wat gas terug om toch weer in een spetterende solo te eindigen. Met deze opener geven Thackery en kornuiten meteen hun visikaartje af.  “Solid Ice” is een oude bekende. Net als het eerste nummer een ruim 10 minuten lange instrumental, relaxed, jazzy met halverwege een opwindende gitaarsolo.  “Daze In May” is een country-achtig nummer, dat nog het meest herinnert aan de Shadows.  “Big Long Buick”, het eerste gezongen over een... ach, de titel zegt het al. Een heerlijk jumpblues nummer in de stijl van de Fabulous Thunderbirds. “Land Locked” Bij dit zelfgeschreven instrumentale nummer komen de Shadows weer om de hoek kijken. De invloed van Hank B. Marvin reikt echt ver, dat is hier duidelijk waarneembaar. Toch scheurt hij er in de laatste minuten nog een loepzuivere solo uit.
“Detroit Iron” Een typische Detroit-rocker, niets meer en niets minder.  “Love My Baby” Na het vorige rocknummer is het weer tijd voor een rustpuntje. Dit nummer van Memphis Slim begint met jazzy akkoord, rustige bluesloopjes, ingetogen zang en een rustig gitaarsolo.  “Bomb The Moon” Hierna is het weer gedaan met de rust, het wordt een uptempo rockabilly-achtige instrumental.  “Eat It All” Een lekkere talkingblues. Dreigend en af en toe smerig klinkende gitaar. Lekker gewoon.  “Blinking Of An Eye” Begint als een wat suffige ballade, zo'n echte tearjerker. Een beetje te slap naar mijn zin. Gelukkig maakt hij het in de laatste minuten nog goed door zijn gitaar voor hem te laten spreken. Nou ja, spreken.... zeg maar rustig janken, brullen....

Al meteen bij de eerste keer vond ik dit een prachtige cd, maar na het nog enkele keren beluisterd te hebben is die waardering alleen maar toegenomen. Zeer gevarieerd en opwindend. Een aanrader!
 
Land Locked

Reacties

Frenk op 16-07-2010 13:51
Dat klinkt te gek. Bedankt voor de tip.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl