barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kellie Rucker - Blues Is Blues
“Blues Is Blues” is de derde cd van zangeres en harmonicaspeelster Kellie Rucker. Zij combineert blues met rock, americana en zydeco en de luisteraar krijgt op die manier een pittige maaltijd voorgezet. Kellie zit al meer dan 25 jaar in de muziek en heeft gespeeld met uiteenlopende artiesten als Dizzy Gillespie, Stephen Stills, Albert Collins, James Cotton, ZZ Top, Dan Hicks, Warren Zevon, Little Feat en B.B. King. Ook in Nederland is zij geen onbekende en heeft al diverse opwindende optredens op haar naam staan.
Met deze cd presenteert zij twaalf eigen nummers, waarvan zij er elf met een ander heeft geschreven en er twee geheel van eigen hand zijn, en één cover. Dit album is tot stand gekomen met hulp van gitaargiganten Jon Butcher en Alan Mirikitani en drummer Michael Barsimanto, die ook meeschreven aan een aantal songs.
Met de opener “Mississippi Rain” graaft Kellie diep in de Mississippiblues, met een heerlijke lowdown harmonica, prachtig gitaarwerk en haar rauwe naar Bonnie Raitt neigende stem zet zij alvast een binnenkomer van jewelste neer. Het volgende nummer “Wild Wild West” knalt zo'n beetje de speakers uit. Prachtig gitaarduel aan het eind. “Blues Is Blues” schakelt een tandje terug, een ballade met Hammondbegeleiding. Om met “Nothin' To Lose” weer een versnelling hoger te gaan.  Op “You're Leavin' Me” wordt zij begeleid door een jagende slidegitaar. “In The Meantime” heeft een springerige begeleiding, waar Kellie's rauwe stem in een eigen tempo overheen gaat, waardoor een mooie spanning staat. “Life Of Crime” volgt als uptempo song. De eerste treurige harmonicatonen geven al de droefheid van “Love And War” aan, een kort nummer over een verloren liefde. De treurnis houdt nog even aan op het ingetogen gezongen, akoestische “Church Of Texas”.  Met “Talk To Me” is het weer gedaan met de rust. Een funky meezinger. En “Kiss Me” is een verzoek dat toch moeilijk te weerstaan is. “Rollin' & Tumblin'”is de zoveelste versie van het bekende nummer, maar toch weet zij er een heel eigen versie van te maken. Met de gevoelig ballade “Had We Not” is is deze cd helaas alweer afgelopen.
 
Kelly Rucker heeft met “Blues Is Blues” een prachtige cd afgeleverd. Stevig geworteld in de blues, rauw, lowdown & dirty. Een aanrader!
 
Kellie Rucker & Richie Arndt

Reacties

Frenk op 28-07-2010 14:49
Weer zo'n onbekende, Eric. Waar haal je ze toch iedere keer vandaan?
Klinkt goed!
 
Greetz
Heinz
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl