barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Blues Company - O'Town Grooves
Eén van de voordelen van het schrijven van recensies is dat je naast muziek van bekende artiesten ook regelmatig dat van onbekende te horen krijgt. Maar in het geval van Blues Company is dit een hernieuwde kennis; ik heb ze enkele jaren geleden al eens zien optreden in de Downtown Bluesclub in Hamburg, waar ik toen woonde. Toen ik weer naar Nederland verhuisde ben ik ze eigenlijk uit het oog verloren. Maar nu hun nieuwste album “O'Town Grooves” uit de speakers klinkt komen mooie herinneringen toch weer terug.
“O'Town Grooves” is inmiddels weer de 25e cd van deze formatie uit Osnabrück en het is weer een juweeltje geworden. Mooie blues, smaakvol gebracht en mooi afgewerkt. Alle songs zijn nieuw, de meeste ervan geschreven door bandleider Todor “Toscho” Todorovic en enkele door medegitarist Mike Titré.
De band zet een prachtige soulachtige Chicagoblues neer met flitsende gitaarsolo's, een jagende ritmesectie en begeleid door de blazers van de Fabulous BC Horns. Daarnaast worden zij nog bijgestaan door Ana Popovic op “I'm Scared To Move” en Gorden 'Sax' Beadle “Things Won't Be The Same”.
Het zijn allemaal ijzersterke nummers, waarbij mijn persoonlijke favorieten de aanstekelijke “Slaves To The Money” en “Blues In A Bottle” zijn. En ook de droevige ballad “Last Train Home” scoort wat mij betreft hoog.
 
Dat er goede blues uit Duitsland komt weet ik uit ervaring en met deze cd heeft Blues Company bewezen dat zij nog steeds bij de top horen. Een aanrader ook voor organisatoren van festivals en zaaleigenaren. Ik hoop ze in ieder geval binnen niet al te lange tijd ook weer eens live te mogen zien optreden.
 
Blues Company - Silent Night

Reacties

barnowlblues op 13-08-2010 09:05
Filmpje toegevoegd. Geniet ervan.
Frenk op 14-08-2010 10:57
Zo, dat klinkt lekker. Een soort kerstliedje, toch?
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl