barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Weld & the Imperial Flames - Burnin' Love
“Dave Weld? Wie is nu in godsnaam weer Dave Weld?”, dacht ik toen ik deze cd onder ogen kreeg. Toch maar even op het www gekeken en toen bleek dat deze man al een behoorlijke staat van dienst in de Chicago bluesscene heeft. Ooit één van de originele leden van Lil' Ed & the Blues Imperials tot hij zijn eigen Imperial Flames oprichtte. Dave en Lil' Ed hebben een lange geschiedenis samen, als vanaf hun jeugd. Dave heeft ooit slidegitaar leren spelen van J.B. Hutto, de oom van Ed.
Het schijnt jarenlang stil geweest te zijn rond Dave Weld, omdat hij voor zijn moeder moest zorgen in een moeilijke periode. Zo wordt op de hoestekst vermeld. De huidige samenstelling van The Imperial Flames is Herman Applewhite (bas), Monica Myhre (backingvocals), Jeff Taylor (drums, zang) en Abb Locke (saxofoon).
De opener “Sweet Shiney Brown Eyes” is alvast een goed begin van het album. Het volgende nummer “Ramblin'” is gebaseerd op het Robert Johnson-nummer, maar Dave heeft de tekst en muziek naar zijn eigen situatie aangepast. Een prachtige nummer met een schitterend gedragen gitaarsolo. “Burnin' Love”, een uptempo song met een gitaarsolo waar de vonken vanaf vliegen en een heerlijk scheurende sax van Abb Locke.
Het volgende nummer, “I Got Mad” is geschreven en wordt gezongen door drummer Jeff Taylor, die dat ook prima doet. Een typische shuffle met het verhaal over een moeilijke relatie. Gitaarsolo's van Dave en Lil' Ed, die zijn maatje ook op deze cd bijstaat. Op “She's Mine” neemt Lil' de de zang waar; een vlot nummer waarbij vooral de interactie tussen stem en sax opvallen. Vocaliste Monica Myhre excelleert in het door haar zelf geschreven “Talk Dirty”. Een vlotte song, een en ander verlucht met scheursax en een opwindende gitaarsolo.
“Donnie Lee” is een slowblues met relaxte sax en Clapton-achtig gitaarwerk. Prachtig. Met “Ed's Boogie” volgt één van de twee niet door de band zelfgeschreven song. Deze is van de hand van Lil' Ed en het nummer is precies wat het belooft, een razendsnelle boogie met Ed op zang en gemene slidegitaar. “Peace Of Mind” is een typische klassieke funky Chicagoblues met saxofoon- en gitaarsolo. Op het door haar geschreven “Listen To Mama” mag Monica weer laten waartoe zij in staat is. Het begint als een langzame boogie maar eindigt in een geweldig uptempo hoogtepunt.
Had enkele nummers geleden Jeff Taylor al het schrijf- en zangwerk voor zijn rekening genomen in een song over een moeilijk relatie. Op “All Of These Things” doet hij hetzelfde, maar dan gaat het over een nieuwe liefde. Blij toe dat het weer goed met hem gaat...... Bijtende gitaarsolo's van Dave en Ed. De tweede cover op dit album is van Dave's mentor J.B. Hutto: “Things Are So Slow”. Hier laat hij duidelijk zien wat hij als slidegitarist in huis heeft. En ook een soulvolle saxsolo van Abb Locke. Voor mij één van de hoogtepunten van deze cd. “She's Lyin'” is een uptempo nummer met fijn sax- en gitaarwerk en het is een mooie uitsmijter voor deze prachtige cd.
 
Ik kan na beluisteren van deze cd alleen maar concluderen dat Dave Weld & the Imperial Flames hier een prachtig album hebben afgeleverd. Prachtige Chicagoblues, zeer gevarieerd, opwindend en goed afgewerkt. Heel bijzonder ook dat er vier verschillende vocalisten te horen zijn. Als dit een soort come-back voor Dave Weld is dan is deze ook geslaagd te noemen.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl