barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mitch Laddie - This Time Around
Mitch Laddie is een nog geen 20-jarige Engelse gitarist, die zich de protegé van Walter Trout mag noemen. Maar op zijn debuutalbum “This Time Around” blijkt dat hij een heel eigen geluid heeft en zeker geen Trout-kloon genoemd mag worden. Op dit album wordt Laddie begeleid door de eveneens piepjonge Rhian Wilkinson op bas en Lee Clifford op drums.
Het album begint met de instrumental “Awakening”, waarin Mitch meteen laat zien wat hij in huis heeft. Lekker hard met een spetterende gitaarsolo. De titel is goed gekozen, want de luisteraar zit meteen rechtop in zijn stoel. Het tweede “Here's A Drink” is een rustige blues, die je zo van Fleetwood Mac (de echte dus, die van Peter Green) zou kunnen verwachten. De gang gaat er weer in met “Get You Back”; een vlotte shuffle met jazzy akkoorden en ongemeen felle solo's. “I Need Your Love” is een rustige ballad met de obligate gitaarsolo, die het wat sloom begonnen nummer naar een onverwacht hoogtepunt stuwt. Met “Float On By” gaat de vaart er weer in en het volume omhoog. Een vlot nummer met weer zo'n snelle en felle gitaarsolo. Dan volgt één van de twee covers, die op dit album te vinden zijn: “Papa's Got A Brand New Bag” van James Brown. Hier is duidelijk de funk de basis, waarop Laddie lekker uit zijn bol kan gaan. Een aparte, maar geslaagde keus.
Ook met “This Time Around” houdt de funk nog even aan, een heerlijk swingend nummer. Al vanaf het begin van “Miss Supernatural” trekt hij fel van leer met zijn rondzingende gitaar. Het nummer gaat over op een funky ritme en wordt halverwege versierd met een snerpende. “Two Years” doet mij in de het meest denken aan Stevie Ray Vaughan. Een blues met het typische ritme, AAB-schema. Een klassenummer. Dan volgt het jazzy instrumentale “Mr. Johnson”, opgedragen aan gitaargrootmeester Eric Johnson. Een fantastisch nummer. “All I Have” is een jazzy liefdesliedje met een steeds repeterend gitaarloopje, een meezingkoortje en als afsluiting weer...je raadt het al...de gitaarsolo. Niet slecht, maar het minst sterke nummer van de cd. De afsluiter “Rock Me Baby” van B.B. King is een live-opname, waar Mitch Laddie uitgenodigd wordt met Walter Trout mee te spelen. Fantastische gitaarsolo's van beide heren, waarbij de jonge Mitch de oude rot Trout makkelijk naar de kroon steekt.
 
Met Mitch Laddie hebben we er weer een veelbelovende jonge gitaartalent bij gekregen. Hij heeft een prima album gemaakt, dat bestaat uit tien eigen nummers en slechts twee covers. Natuurlijk heb ik wel wat kritiekpuntjes. Het eerste is dat zijn gitaarwerk over het algemeen razendsnel is. Er vallen nog te weinig rustpuntjes en hij mag wat mij betreft af en toe best een tandje minder snel. In het kader van 'minder is meer'. Mijn tweede punt van kritiek is dat zijn stem nog niet volledig is uitgerijpt. Ik zal hem nu niet aanraden meteen maar sigaren te gaan roken en een fles whiskey per avond te drinken, maar dat heeft gewoon nog een paar jaartjes nodig.
 
Wat mij betreft verder niets dan lof; Mitch Laddie is een fenomenaal gitarist, absoluut een talent en ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog van hem zullen gaan horen.

Reacties

Frenk op 27-08-2010 13:53
Nog nooit van gehoord. Klinkt overigens hartstikke goed.
Hoe kom jij toch steeds aan die cd's?
 
Fijn weekend
 
Greetz
Frenk
barnowlblues op 27-08-2010 15:11
Hey Frenk,
 
Dat zijn hier zo de voordeeltjes van. Dan krijg je nog wel eens wat toegestuurd
Nog een tip voor je: Michael Dotson, Amerikaanse blueszanger, treedt morgenavond op in het podiumcafé. Als je gelegenheid hebt moet je daar maar eens gaan kijken.
Ik kan morgen helaas niet
 
Ik wens jou ook een fijn weekend en tot binnenkort weer
 
Groeten
Eric
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl