barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Anni Piper - Chasin' Tail
Gelukkig zien we ook dat zich steeds meer vrouwen aan de bluesrock wagen. De uit Australië afkomstige Anni Piper is er zo een. Op haar twaalfde begon ze met gitaarspelen en twee jaar later wisselde naar de basgitaar. “Chasin' Tail” is al weer de vierde cd, en wat voor één. Ter zijde gestaan door SRV-lookalike Sam Buckley en drummer Reuben Alexander brengt Anni op deze 11 songs heel wat moois ten gehore, waarvan acht stuks zelfgeschreven zijn door Anni en Sam.
 
Om Sam Buckley slechts een SRV-kopie te noemen doet hem onrecht; hij heeft duidelijk toch een eigen stijl ontwikkeld. Piper is een uitstekende bassiste en ook qua zang staat ze haar mannetje. Alexander ondersteunt de hele zaak met zijn strakke drumwerk.
De acht eigen nummers hebben grote indruk op mij gemaakt en ook de covers worden goed uitgevoerd. Freddie Kings “Hide Away” en Jimi Hendrix' “Voodoo Child (Slight Return)”, waar het wahwah-pedaal behoorlijk wordt gebruikt, krijgen een hele goede behandeling. Wat hier gebracht wordt is Bluesrock (met een grote 'B'), maar ook ballads of funkier werk wordt absoluut niet geschuwd. In de slowblues “If You Be My Baby” komt een behoorlijke rauwheid in haar stem naar boven, wat dit nummer een extra dimensie geeft. Een knappe ballad is “Chi Sau”, waarin Piper een stevige, maar melodische baslijn neerzet. Dit samen met de strakke drum heeft Buckley de nodige ruimte hele mooie dingen uit zijn instrument te halen. Tussen het geweld van de al eerder genoemde classics “Hide Away” en “Voodoo Child” zorgt de wat rustigere shuffle “Great Big Baby” voor een klein rustpuntje. Maar wat voor één!
 
Na beluistering kom ik tot de conclusie dat Anni & haar mannen een prachtige cd hebben gemaakt. Er wordt goed en professioneel op gemusiceerd en, hoewel het een stevig album, wordt er niets geforceerd en is vrij relaxed. Het komt op mij over alsof ze zich niet koste wat kost moeten bewijzen. Wat ze doen doen ze goed. Punt!

Reacties

KoR op 30-09-2010 21:36
Klinkt goed, ga er zeker meer van zoeken.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl