barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Billy Price & Fred Chapellier - Live On Stage
Billy Price zette zijn eerste muzikale stappen als zanger in de band van Roy Buchanan, bij wie hij op twee albums (“That's What I'm Here For” en “Live Stock”) meewerkte. Later richtte hij de Keystone Rhythm Band en de Billy Price Band op. Ook de Fransman Fred Chapellier is geen nieuwkomer die inmiddels al behoorlijk zijn sporen heeft verdiend in de blueswereld. Hij wordt beschouwd als de beste bluesgitarist van Frankrijk en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept.
Billy en Fred werkten samen op “A Tribute To Roy Buchanan” en deze samenwerking beviel zo goed dat zij samen het studio-album “Night Work” opnamen. Het album, dat ik nu voor mij heb liggen is een in Frankrijk opgenomen liveregistratie “Live On Stage”, die als CD/DVD is uitgekomen.
 
De opener “Keep It To Yourself” is een lekkere shuffle, die meteen de stemming er inbrengt. “She Left Me With These Blues” is een smeuïge blues, waarbij de blazers een mooie steun vormen. Het volgende nummer “Don't Let My Baby Ride”is een slowblues, waarbij je nu echt de invloed van Roy Buchanan op het spel van Chapellier hoort. “Night Work” is een wat vlottere shuffle. Het klinkt aanstekelijk en swingt. Goede zang, goed gitaarwerk, lekkere blaaspartijen en een vette saxsolo. Wat wil je nog meer. Dan volgt het soulvol gezongen en funky gespeelde “When The Lights Came On”. Een lekker swingend nummer, waarbij de blazers zorgen voor een nachtclubsfeertje. Hier trekt Chapellier even lekker alle registers open met de gitaarsolo. De slowblues “I'll Take Care Of You” zorgt voor een rustig moment op deze cd. Prachtig gezongen door Price en het gedragen geluid van het orgel mengt zich mooi met de rustig spelende en soms weer aan Buchanan herinnerende gitaar. Een fantastische solo.
In het swingende “A Nickel And A Nail” horen we eindelijk het publiek eens tijdens een nummer. En Chapellier geeft ze met een opwindende solo waar voor hun geld. “Under The Influence” begint met een aanstekelijke gitaarlick. Hier hoor je hoe goed en strak de band eigenlijk samenspeelt. Blazers, drums, bas, alles klopt om Price & Chapellier de ruimte te geven om een goede prestatie te leveren. In de rustige shuffle “Last Two Dollars” laar Fred Chapellier horen wat voor een veelzijdig gitarist hij is en welke klanken hij allemaal aan zijn instrument weet te ontlokken. Jammer dat Billy's stem het bij de hoge tonen bijna laat afweten. “Love And Happiness” is een meer funky soulnummer, dat duidelijk goed wordt ontvangen door het publiek. Met “Good Time Charlie” wordt deze cd afgesloten. Een prima uptempo nummer met een flitsende gitaarsolo, dat het publiek nog eens weet op te zwepen.
 
Het gitaarwerk van Fred heeft duidelijk kenmerken van zijn voorbeeld Buchanan en gekoppeld aan de stem van Billy Price levert dit een bijzonder fraaie cd op met daarop aanstekelijke songs. Vooral in de lagere regionen is Price een goede zanger, maar als hij de hoogte ingaat dan wordt de stem afgeknepen. Maar dat is dan ook mijn enige punt van kritiek.
 

Reacties

Frenk op 02-09-2010 15:16
Weer zo'n onbekende voor me. Wat een goede gitarist. Achter deze cd ga ik even aan. bedankt voor de tip.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl