barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Cindy Lauper - Memphis Blues
Eigenlijk kennen we Cyndi Lauper als de bonte spring-in-'t-veld uit de popmuziek. Maar nu heeft zij besloten om wat voorzichtige stappen in de blues te nemen. Het resultaat is “Memphis Blues”, waarop zij steun heeft gekregen van gevestigde namen als Charlie Musselwhite, Allen Toussaint, Ann Peebles, B.B. King en Jonny Lang. En ik ben bang dat zij deze hard nodig heeft gehad om de cd op een acceptabel niveau te krijgen.
Van haar oudere werk weten we dat ze best een behoorlijke keel kan opzetten, maar op dit album is het m.i. allemaal te geforceerd. Charlie Musselwhite zorgt met de opener “Just Your Fool” en “Down Don't Bother Me” voor een behoorlijke kick en op Allen Toussaints schitterende pianowerk op “Shattered Dreams” en “Mother Earth” is absoluut niets aan te merken. De zang van Lauper komt mij allemaal te gemaakt en geforceerd over.
Het duet met Ann Peebles op “Rollin' And Tumblin'” klinkt uitermate goed, omdat de donkere alt van Peebles en de krassende stem van Lauper elkaar hier mooi aanvullen. En ook de door Lauper ingetogen en soulvol gezongen “Romance In The Dark” en de vlotte boogie “Don't Cry No More” zijn verrassend goed. Luister vooral eens naar de brug, waar ze enkele alleen met de drums meezingt voordat de blazers invallen. Hier bewijst ze dat ze echt kan zingen.
De twee nummers waarin zij wordt bijgestaan door Johnny Lang, “How Blue Can You Get” en “Crossroads” vallen weer tegen. Op het eerste nummer doet zij te veel moeite om er het juiste gevoel in te leggen en het lijkt wel of Lang er tijdens zijn gitaarsolo een andere maat op na houdt als de begeleiders. Het komt allemaal wat rommelig over. “Crossroads” loopt ook niet echt lekker en is absoluut inspiratieloos te noemen.
 
Ondanks het feit dat er wel wat leuke dingen op staan valt het geheel me wat tegen. Cyndi Lauper is op zich een goede zangeres, maar ze mist net dat stukje, dat nodig is om blues te kunnen zingen. Ze moet te veel moeite doen om gevoel in haar songs te brengen en dat is nu juist iets dat heb je of dat heb je niet. En Cyndi heeft het helaas niet. 

Reacties

jansh09 op 06-09-2010 23:21
Mooie informatieve weblog, Eric. Klasse. 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl