barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Arcari - Devil's Left Hand
De eerste keer dat ik van Dave Arcari hoorde was toen ik enkele maanden geleden zijn cd “Got Me Electric” heb gerecenseerd. Dat was toen een openbaring voor me. De invloeden van trash country, punk, rockabilly zijn hoorbaar, maar de boventoon voert gelukkig de vooroorlogse Deltablues. Zijn nieuwe cd “Devil's Left Hand” borduurt op hetzelfde thema voort. De National Resophonic gitaar en rauwe stem met het overduidelijke Schotse accent brengen twaalf songs van een hoog niveau.
Acht van de twaalf songs zijn van eigen hand. Daarnaast drie covers en een oud Schots gedicht, dat door Arcari op muziek is gezet. Het is niet echt verrassend wat hier wordt gebracht, maar de Deltablues heeft zich ook niet echt verder ontwikkeld. En wat door Arcari op de plaat is gezet is gewoon goed. Punt uit.
De eerste song, “Devil's Left Hand” is een bekend gegeven over het drinken van whiskey en de omgang met de duivel. Een mooi nummer met een melodische slideriff als intro en meteen een van de hoogtepunten van het album. De twee volgende songs, Muddy Waters' “Can't Be Satisfied” en zijn eigen “Devil's Deal”, gaan in hetzelfde stramien verder. Het vierde nummer, het op muziek gezette oude gedicht “MacPherson's Lament” begint wat softer tot hij na een kleine minuut versneld tot het inmiddels bekende tempo. Een nummer met het wat folkachtige 'touch'.
Op het zesde nummer, het bekende “Trouble In Mind”, verrast hij ons door elektrisch te gaan met de Telecaster, maar verder laat hij deze in de hoek staan en belaagt hij ons verder met de National.Op het laatste nummer “Dragonfly” wordt hij begeleid door de drums van Paul Savage en samen produceren ze een enorme bak herrie. Na de rauwe, maar toch subtielere andere elf nummers valt deze erg uit de toon.
 
Naast het feit dat ik de cd erg kort vind, 33 minuten, is dit de enige kritiek die ik kan vinden. Dave Arcari is zonder enige pretentie. Je weet wat je krijgt als je hem ziet. Ruig en nietsontziend, en gewoon goed.

Reacties

Frenk op 19-10-2010 20:52
Wauw, die is goed. Ik heb zijn vorige cd ook gekocht op jouw aanraden. Naar deze ga ik ook op zoek. Thanks!
 
Greetz
Frenk
Margaret McDonald op 20-10-2010 07:34
Hi Eric
 
Thank you very much for letting me know – and for the great review.
 
Best wishes
 
Margaret McDonald
BUZZ RECORDS
PO Box 15
Glasgow G63 0WR
Scotland, UK
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl