barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Elvin Bishop - Red Dog Speaks
De inmiddels 67-jarige Elvin Bishop is al een begrip sinds hij middenzestiger jaren mede-oprichter was van de Paul Butterfield Blues Band.. Samen met Butterfield trad hij al tijdens zijn jaren op college regelmatig op met mensen als Howlin' Wolf, Muddy Waters, Otis Rush en Magic Sam.
Enkele jaren geleden besloot hij, zeker wat betreft optredens, het wat rustiger aan te gaan doen. Wat het uitbrengen van cd's betreft is daar echter weinig van te merken. Na twee jaar geleden de met een Grammy-nominatie beloonde “The Blues Rolls” uitgebracht te hebben ligt de opvolger “Red Dog Speaks” al weer in de winkels. Tien nieuwe studio-opnamen en één live-track, opgenomen tijdens de 2009 San Diego Blues Cruise.
 
In het eerste nummer “Red Dog Speaks” wordt al meteen duidelijk wie er met Red Dog wordt bedoeld: zijn 1959 Gibson ES-345, die hij al sinds 1962 bespeeld. Een leuk verhaal over wat zij samen in al die jaren allemaal hebben meegemaakt. Een leuk verteld verhaal met lekker smerig slidewerk op 'good ole' Red Dog. “Neighbor Neighbor” is een classic over nieuwsgierige buren. Mooi ondersteund door de blazerssectie. Het derde nummer is een typisch Bishop langlevedelol nummer: “Fat And Sassy” over de goede dingen des levens.
“Barbecue Boogie” is een lekker instrumentaal nummertje. In het bekende “Many Rivers To Cross” neemt John Németh de zang waar en wordt hij ondersteund door de prachtige slidegitaar van Bishop. Dit wordt gevolgd door het live opgenomen “Blues Cruise”, waarin de gitaasolo's afwisselend worden waargenomen door Ronnie Baker Brooks, Tommy Castro en Roy Gaines, terwijl ook de accordeon van Buckwheat Zydeco en harmonica van John Németh een partijtje meeblazen. De “Doo-Wop Medley” is een samenstelling van “In The Still Of The Night” en Maybe”, waarin Bishop weer prachtig slidewerk laat horen.
Dan volgt Otis Spann-song “Get Your Hands Out Of My Pocket”, een uptempo nummer met weer Németh op zang en harmonica en een fraaie gitaarsolo van Bishop. “His Eye On The Sparrow”, een oud gospelnummer, wordt hier instrumentaal gebracht. Prachtige slidegitaar, ondersteund door de blazers. In het alleen door Bishop gebracht “Clean Livin'” vraagt hij zich af hoe hij, ondanks zijn ongezonde levensstijl, nog zo oud is kunnen worden. De afsluiter is het relaxed gebracht “Midnight Hour Blues” van Leroy Carr. De zeer ingetogen gespeelde gitaarsolo geeft het vaak gecoverde nummer toch weer een heel andere dimensie.
 
Elvin Bishop heeft een heel leuke cd afgeleverd. Wel wat aan de korte kant, maar de gespeelde nummers zijn goed opgezet en doen verlangen naar meer.
 

Reacties

Frenk op 09-10-2010 10:26
Hèhè, eindelijk een cd die ik ken. Goede cd, ik draai hem regelmatig in de auto.
 
Fijn weekend
Greetz
 
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl