barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sonny Landreth - Mississippi Blues (2010)
De huidige uitgave van “Mississippi Blues” van Sonny Landreth is geen nieuwe cd, noch is het een representatieve van 's mans oeuvre. In 1999 is dit al eens uitgebracht door het Britse Edsel Records onder de naam “The Crazy Cajun Recordings”. De opnamen zijn samen met Huey P. Meaux (ook bekend onder de naam The Crazy Cajun) gemaakt van 1973 tot 1977 als Sonny eens vrijaf had van het toeren met Clifton Chenier.
Deze opnamen variëren wat stijl betreft van Westcoast tot Delta Blues met hier en daar een uitstapje naar Piedmont. Je merkt dat Sonny hier zijn eigen richting nog aan het zoeken is en alles opzuigt wat hem maar voor de voeten komt. Dat is bij de eerste drie songs al duidelijk. “I Know You Rider” is een duidelijk Deltablues, het uptempo “Prodigal Son” komt zo van de Westcoast en met “Country Blues” lijkt hij zo weggelopen uit Georgia. En zo gaat het de hele cd verder: Piedmont op “Don't Cry For Me”, Delta op “M'sippi Blues” en boogie op “Baby Ain't That Love”. De meeste nummers zijn solostukken en op enkele wordt hij door een band begeleid.
Verwacht niet het furieuze electrische slidewerk, waar we Sonny Landreth van kennen. Het is bijna allemaal akoestisch wat de klok slaat en de enkele met elektrische gitaar, zoals “Forever Lillie Mae”, blijft deze, hoewel met razendsnelle fingerpicking, zeer beschaafd klinken.
 
En voor wie is deze cd nu bedoeld? Natuurlijk voor de Sonnie Landreth-fan. Als die hem al niet heeft natuurlijk. Maar verder voor iedereen die van goede traditionele blues houdt.  

Reacties

Frenk op 14-10-2010 11:19
Ik heb een paar cd's van SL in mijn kast staan, maar deze oude opnamen ken ik nog niet. Ben benieuwd. Ik zal eens zien of mijn 'dealer' in Overschie er een voor mij heeft.
 
Greetz
Frenk
KoR op 17-10-2010 11:01
Ken SL ook allen van zij "nieuwere" platen ben ook benieuwd hoe die oude klinken.
Cajun muziek kan ik ook waarderen dus dat zit wel goed.
 
Eind van de maand ga ik hem en zien/horen in de HMH, waar hij optreed met Joe Satriani en nog een andere gitarist waar mij de naam even niet te binnenschiet.
 
Klinkt toch weer heel lekker op deze zonnige zondagmorgen.
 
Een prettige en muzikale week gewenst,
KoR
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl