barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The 4Horsemen - Stepping Out
The 4Horsemen is een band uit Groningen en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden uit vier personen, met ieder een imposante staat van dienst en een schat aan podiumervaring: Gertjan Blaauw (zang/saxofoon), Joost Karsboom (gitaar), Werner van Baarsen (basgitaar/backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). De muziekstijl is een mix van traditionele blues en eigen materiaal geserveerd met een portie rock and roll, maar alles en altijd uitgevoerd in een eigen stijl.
De band bestaat uit doorgewinterde en ervaren muzikanten. Ze hebben voor of met vele bekende grootheden gespeeld, zoals AA & the Doctors, Mason Casey, Rob Hoeke, dr. Feelgood, Roger Chapman en R.L. Burnside.
 
The 4Horsemen heeft nu de eerste cd uitgebracht: “Stepping Out”. En dit album mag er zijn. Gevarieerd, ruig, ongepolijst en meedogenloos. Vanaf het eerste nummer “Kill To Live”, een lekker shuffle, tot de laatste “Nightmare”, een stevige rocker, staat het schijfje vol met overtuigend gebrachte blues. Hoogtepunten zijn voor mij “The 4 Horsemen”, gebouwd op snelle gitaarlicks en vertellend over “de 4 ruiters van de apocalyps”, de gevoelige ballade “Blind Man”, waarbij door de gitaareffecten toch weer een aparte dimensie ontstaat, en het sinister aandoende “Creeps”.
 
Van deze cd heb ik genoten. Perfect om na een drukke dag eens lekker hard in de auto of thuis aan te zetten en de zorgen van alledag van je af te laten bluezen. 

Reacties

Monique op 19-10-2010 08:47
Jahaa, lekker. Werner is een jeugdvriend van me. We hebben ooit nog eens samen in de oefenstudio gestaan :) The 4Horsemen, ze zijn goed he?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl