barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Blues Brothers - The Musical, 30 oktober 2010
Deze maanden toert de originele West End productie met de Londense cast door het land. Vergezeld worden zij door Jim de Groot, die de rol van Elwood Blues op zich neemt. De rol van Jake wordt vertolkt door Brad Henshaw.
De heren worden bijgestaan door een uitstekende band, bestaande uit gitaar, bas, drums en een blazerssectie, en een drietal zangeressen, genaamd de Bluettes, die zowel als achtergrondzangeres, maar ook solo hun visitekaartje afgeven. Michael Munroe maakt het gezelschap compleet: hij speelt o.m. de preacher en zingt de Cab Calloway-klassieker “Minnie the Moocher”. Jim de Groot vertolkt de rol van Elwood prima en Brad Henshaw is geweldige Jake. De laatste beschikt over een prachtige blues/soulstem en is bovendien een geweldige komediant.
 
De naam musical is eigenlijk niet goed gekozen. Er is geen verhaal, zoals je zou verwachten, maar een twee uur durende vertolking van de bekende Blues Brothers-songs. Maar deze worden dan wel met veel humor gebracht.
De bekende songs als “Everybody Needs Somebody To Love”, “Sweet Home Chicago”, “Soul Man”, “Respect” en “Think” passeren de revue. Het hek is helemaal van de dam als het publiek meedoet met “Flip, Flop & Fly” en tijdens de laatste nummers helemaal niet meer willen gaan zitten. Al met al een prachtige voorstelling voor mensen die van goede muziek én een feestje houden.


Reacties

Frenk op 02-11-2010 18:10
Eigenlijk ben ik geen fan van musicals, maar dit klinkt eigenlijk toch wel goed.
 
Greetz
Frenk
Frenk op 06-11-2010 07:51
Eric,
 
Ik las op het bluesforum dat je vandaagjarig bent. Kerel, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!! Maak er een mooie dag van!
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl