barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Clapton - Clapton
Dat Eric Clapton zich niet meer hoeft te bewijzen mag wel duidelijk zijn. Hij kan het zich dan ook veroorloven op zijn diverse albums te wisselen tussen verschillende stijlen. Hoewel de blues natuurlijk de basis blijft waagt hij zich ook net zo makkelijk aan uitstapjes buiten dit genre. Zo ook met zijn meest recente en inmiddels 19e solo-cd, simpelweg “Clapton” genaamd. Na wat zijsprongen met o.m. B.B. King en J.J. Cale heeft hij weer een geheel eigen album uitgebracht, medegeproduceerd door Doyle Bramhall II en met medewerking van o.m. J.J. Cale, Allen Toussaint, KimWilson, Sheryl Crow, Wynford Marsalis en Derek Trucks. De cd bestaat uit 14 songs en de meeste ervan hebben een jazzy weerslag.
Vanaf de eerste tonen is Clapton weer heerlijk ouderwets bezig. Met “Travelin' Alone” opent hij meteen met een lekkere blues. Het is een vlot nummer met een lekker hammondorgel. Het meerendeel is vrij relaxed, zoals “River Runs Deep” met J.J. Cale en “Rocking Chair”.
Op “Judgment Day” is hij weer ouderwets op dreef, een lekkere blues ondersteund door de mondharmonica van Kim Wilson. De eerste single van het album, “How Deep Is The Ocean” heeft een lekkere jazzy sound met een prachtige trompetsolo van Wynton Marsalis. “My Very Good Friend The Milkman” is een grappig en swingend oldtime jazznummer.
Ook voor de bluesfan is weer genoeg te genieten. Bv. op Little Walter's “Can't Hold Out Much Longer”, waarop Kim Wilson en Clapton zich lekker uitleven op hun instrumenten. Voor mij één van de beste nummers van de cd. Ook op “Hard Times” gaat Clapton weer lekker te keer
 
Eigenlijk zijn alle nummers meer dan het beluisteren waard. Je kunt horen dat de cd met veel plezier is gemaakt en dat plezier is aanstekelijk. Zoals ik hierboven al schreef zijn de meeste songs jazzy; je zult geen vlijmscherpe gitaarsolo's aantreffen, maar het is allemaal smaakvol gedaan.
Een goede tip voor deze donkere dagen: kopen deze cd!
 

Reacties

Frenk op 11-11-2010 16:19
Hi Eric
 
Ik heb goede berichten gehoord, dus ik denk dat ik deze ook maar eens ga aanschaffen
 
Greetz
Frenk
Henk de Waal op 12-11-2010 21:18
Hij blijft goed. Mooie recensie, je hebt me nieuwsgierig gemaakt
 
Gr Henk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl