barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ismo Haavisto Band - Winter Blues
Enkele maanden geleden, om precies te zijn in juni, hartje zomer dus, kwam de cd “Winter Blues” van de Finse Ismo Haavisto Band. Kwestie van slechte timing of is het in Finland gewoon altijd koud?
De Ismo Haavisto bestaat inmiddels al zo'n jaar of tien en “Winter Blues” is hun derde album. Alle dertien songs zijn geschreven door de naamgever van de band, Ismo Haavisto, een uitstekend gitarist en harmonicaspeler.
Op een aantal songs speelt hij de one-man band, terwijl hij op de rest wordt begeleid door zijn band, bestaande uit Jonni 'Sidekick Johnny' Seppälä (gitaar), Jarmo Huotari (bass) en Mikko Järvinen (drums, washboard). De stijl van Ismo is (zowel met als zonder band) te omschrijven als een mix van blues, jump en af en toe wat zydeco.
Na wat vlotte songs is het op dobro gespeelde “Wall Of Grey” met Ismo's hartverscheurende zang mijn favoriete song van dit album. Een meeslepende blues in de allerbeste traditie. Dit wordt gevolgd door een typische vijftiger jumpblues “Wrong Side Of The Track” met mondharmonica a la Little Walter. Prachtig. Ook onder de indruk ben ik van “Mean Ol' Accordeon”, een tearjerker, smekend gezongen met Ismo op accordeon en een jankende gitaarsolo. Grote klasse. En ik durf te wedden dat niemand kan blijven stilzitten op “I Like Zydeco”. Het album wordt afgesloten met twee door Ismo solo gezongen nummers: “Down To Otamo” met begeleiding op dobro en het mooie, folkachtige “I'm Sorry”.
 
In Scandinavië wordt al jarenlang prachtige blues gemaakt en Ismo Haavisto bevestigt dit maar weer eens. Ook dit album is een juweeltje geworden. Pure blues, rauw en ongepolijst, en gevarieerd. Een aanrader. 

Reacties

Rob Alberts op 27-11-2010 12:40
Jammer, ik kom hier te weinig langs.
Lekkere blues!
Muzikale groet uit Amsterdam-ZuidOost
KoR op 28-11-2010 10:32
Mooi n ummer, moet hier zeker meer van gaan vinden.
Ben een tijdje niet langs geweest dus heb nog wat achterstallig lees- en luisterwerk te doen, maar dat gaat zeker goed komen in deze winterse tijden.
 
Alvast een prettige en muzikale week gewenst,
 
Groeten, KoR
Frenk op 30-11-2010 20:43
Hey Eric
 
Dat klinkt weer uitermate lekker. Er komt veel mooie blues uit Scandinavië, heb ik al gemerkt.
 
Greetz
Frenk
Edwin op 30-11-2010 21:52
Heel goede muziek
 
Vind het ook interessate info over iemand waar ik tot voor kort niet van gehoord had.

fijne avond
Groet
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl