barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Alamo Leal - Alamo Leal
Blues from Brasil. Bestaat dat? Jazeker, en nog geen eens zo slecht ook. Zeker als je het hebt over Alamo Leal. Deze Alamo Leal is afkomstig uit Rio de Janeiro, heeft enkele jaren in Europa gewoond en is weer naar Rio teruggekeerd. Maar hij is nog regelmatig in Frankrijk en Groot-Brittannië te vinden.
Het het naar zichzelf genoemde album geeft hij een mooi visitekaartje van zichzelf af. Alamo Leal brengt Deltablues, maar is er niet vies van ook uitstapjes te wagen naar New Orleans, Texas en Chicago.
 
De band bestaat uit Alamo Leal (zang, gitaar), Otavia Rocha (gitaar), Ugo Perrotta (bas) en Beto Werther (drums). Op het album wordt de band nog aangevuld door mondharmonica en piano.
Het is een zeer gevarieerd album geworden. Een goede combinatie van uptempo songs, shuffles en een dwarsdoorsnede van de blues, waarbij duidelijk de Deltablues aan de basis staat van Alamo Leals muziek. Hoogtepunten zijn voor mij “Ventilator Blues”, waarbij de drijvende akoestische slidegitaar een spanning weet te creëren, die pas aan het eind door de electrische slidesolo wordt doorbroken, het akoestische en exotisch aandoende “Thinking Baden”, een vlotte versie van John Hiatts “Memphis In The Meantime” en het soulvol gezongen “Big Love”.
 
Al met al een goed album uit een land waar je geen blues verwacht. Als deze Alamo Leal al een cd op een dergelijk hoog niveau kan afleveren ben ik benieuwd wat Brazilië nog meer voor ons in petto heeft. 
 

Reacties

Frenk op 21-12-2010 07:13
Klinkt helemaal niet verkeerd. Blues uit Brazilië, inderdaad bnog nooit van gehoord.
 
Greetz
Frenk
Harm de Jong op 21-12-2010 15:15
Blues uit Brazilië? Het moet toch echt niet gekker worden. Klinkt goed
 
Gr. Harm
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl