barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Hillstomp - Darker The Night
Hillstomp is een duo, afkomstig uit de bergen van Oregon, dat bekend staat om hun eigenwijze benadering van de Amerikaanse muziek. Live schijnen zij een soort van sensatie te zijn en ook op dit album weten zij dit gevoel over te brengen. In feite is Hillstomp een tweepersoons one-manband met een drumkit dat is samengesteld uit emmers en begeleid door jankende slidegitaar of opzwepende banjotonen weten zij een geluid te creëren, waarop het moeilijk is stil te blijven zitten.
Twee nummers springen er dan nog uit. Dat zijn “Cardiac Arrest In D” en “Satan Is Real”; twee enorm swingende nummers waarop je niet anders kunt dan mee bewegen. Ook “Up Here” is een juweeltje, muzikaal en tekstueel gezien. Een donker aandoende song met aanstekelijke bluesriffs, die toch een positieve boodschap uitdraagt.
Ook voor de banjofans staan er een paar leuke nummers op; de titels “Banjo Song 1” en “Banjo Song 2” verraden al het een en ander. Het is niet iets waar de vonken van afspringen, maar wel aanstekelijk. En op nummers als “Old Plank Road” en “Blue Tick” waan je jezelf in hillbilly country.
 
Een leuke album met muziek, die dateert uit de tijd dat het niemand nog interesseerde of muziek nu Country of Blues heette, maar gewoon muziek was en door iedereen voor iedereen werd gespeeld.
 
Cardiac Arrest In D

Reacties

Frenk op 09-12-2010 12:03
Heel apart. Klinkt niet verkeerd
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl