barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Matt Schofield - Live From The Archive
De Engelse gitarist Matt Schofield is zonder enige twijfel een van de meest stijlvolle bluesrockgitaristen, die er momenteel rondlopen. Na een debuut live-album en drie studio-cd's is hij nu in de archieven gedoken en heeft hij de opnamen, die in januari 2007 in De Bosuil in Weert zijn gemaakt en uitgezonden waren door de NPS, uitgebracht.
Schofield treedt hier op met zijn trio, dat bestaat uit de Hammond B3 van Johnny Henderson, die ook de taak van bassist overneemt met zijn linkerhand, en drummer Evan Jenkins.
De opener van de cd is het jazzy “All You Need”, waarin voldoende ruimte is gemaakt voor de Hammond B3, gevolgd door de titelsong van het eerste studio-album “Siftin' Thru Ashes”, compleet met de rauwe vocalen en vurige solo's van Schofield. Na een korte introductie van de bandleden is de tien minuten lange slowblues “Lights Are On But Nobody's Home” van Albert Collins. Dit wordt gevolgd door de funky en jazzy “Room At The Back” en wordt gevolgd door de shuffle “On My Way”, waarin Hammond en gitaar elkaar mooi afwisselen.
De standard “Black Cat Bone” was al lang een favoriet livenummer voor Schofield en band en nu is deze dan ook eindelijk op cd verschenen. Het is ook weer zo'n heerlijk lang uitgesponnen blues met het nodige vuurwerk op de gitaar. Dit wordt gevolgd door een geheel eigen versie van het al vaak gecoverde “Sitting On Top Of The World”. Het functioneert in feite als rustpuntje op deze energieke cd.
De afsluiter is een 18:47 lange versie van “The Letter”, oorspronkelijk van The Box Tops en ook al eens gezongen door Joe Cocker. In dit nummer krijgt ieder ruimschoots de gelegenheid om te soleren en dit laat maar weer eens wat een hechte band Schofield om zich heen heeft verzameld.
 
Dit live-album is een fraaie aanvulling op het werk dat Schfield reeds heeft uitgebracht. Het benadrukt de virtuositeit van deze jonge gitarist en het laat zich raden wat de toekomst nog meer in petto heeft.
 

Reacties

Frenk op 30-12-2010 14:06
Dat is inderdaad get wat stevigere werk. Klinkt goed
 
Greetz
Frenk
hemelsewolf op 30-12-2010 16:27
Een heel nieuwe begin
voor jou , voor mij.
En hele nieuwe start,
een nieuwe schone lei
waar ik vorig jaar van leerde
doe ik dit jaar niet meer fout.
Van het zilver dat ik heb verloren
maak ik dit jaar weer nieuw goud.
Alle mooie dingen van ,t jaar onthoud ik
en de slechte geef ik een plek
een plek in mijn hoofd
een plek in het nieuw jaar
Een nieuw begin staat voor mij klaar
dus mensen laat het verleden me trust
en denkt alleen aan het heden.
 
wens jullie een goed uiteinde en
een voorspoedig 2011
gr bill
Frenk op 31-12-2010 12:30
Hey Eric
 
Ik wens jou en je vriendin een hele fijne jaarwisseling en een goed en gelukkig en vooral gezond 2011
 
Greetz
Frenk
KoR op 09-01-2011 11:10
Matt speelt 13 febr. in De Boerderij in Zoetermeer, denk dat ik daar maar naar toe ga, klinkt heel goed.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl