barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Michael Dotson - A Fork In The Road
Michael Dotson is geen onbekende in de bluesscene van Chicago en zowel in binnen- als buitenland heeft hij veel rondgereisd. Hij was ook geruime tijd lid van Magic Slim & the Teardrops met wie hij in 2003 de W.C. Handy Award won voor Best Band 2003. Hij begon met clarinet en saxofoon, maar na een optreden van Muddy Waters besloot hij deze instrumenten in te ruilen voor de gitaar. En daarin is hij zo succesvol, dat hij naast met Magic Slim ook heeft gespeeld met Homesick James, Billy Boy Arnold en Big Jack Johnson.
Op zijn solo-albums is duidelijk te horen dat hij is beinvloed door de artiesten met wie ook heeft samengespeeld. Ook op zijn laatste “A Fork In The Road”, dat in de JH Studios in Dalfsen werd opgenomen, wordt deze lijn voortgezet. Tien nummers heeft hij zelf nieuw geschreven en de elfde is een soloversie van het titelnummer van zijn debuut-cd uit 2006. Dotson zingt en speelt solo, waarbij op enkele nummers wordt ondersteund door drums. Hij weet een mooi rauw en primitief geluid te laten horen, dat bij vlagen doet denken aan John Lee Hooker en R.L. Burnside.
Er zitten wat boogies tussen en wat shuffles en het hele album is een verademing tussen al het electrische geweld, dat we de laatste tijd voorgeschoteld krijgen. Een echte uitschieter zit er niet tussen, niet naar boven en niet naar beneden. De geboden kwaliteit is vrij contant.
 
Dit album is zeker een aanrader voor liefhebber van echte rauwe 'gutbucket' blues.
 

Reacties

Frenk op 14-12-2010 13:06
Hey Eric
 
Die heb ik in augustus nog in Schiedam, in de Graauwe Hengst, gezien. Klasse was hij
 
Greetz
Frenk
Harm de Jong op 15-12-2010 13:48
De stijl doet me een beetje denken aan John Lee Hooker.
 
Eén man alleen met gitaar,
en boogie-en maar
 
Groeten
Harm
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl