barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mitch Woods - Gumbo Blues
Mitch Woods staat bekend als een belangrijk vertegenwoordiger van de boogie-woogie pianostijl en draait al zo'n dertig jaar mee in dit wereld. Maar zijn stijl gaat verder als de Jumpblues. Hij is nl. een groot fan van de New Orleans muziekstijl en met zijn recente cd “Gumbo Blues” levert hij een eerbetoon aan de haast vergeten legende Smiley Lewis. Smiley was in de veertiger en vijftiger jaren een sleutelfiguur in de scene van New Orleans en hij nam de originele versies op van o.m. “I Hear You Knocking” (Dave Edmunds), “One Night” (Elvis Presley) en “Blue Monday” (Fats Domino).
Toch is dit niet alleen maar een cd vol Lewis-covers. Met zijn uitstekende backingband voegt Woods iets van zichzelf toe. De band bestaat uit de saxofonisten Herbert Haresty (al ruim 60 jaar bij Fats Domino), Amadee Castenell en Brian 'Breeze' Cayolle (beiden Allen Toussaint Band), gitarist John Fohl (Dr. John), bassist Cornell Williams en drummer Eric Bolivar.
Negen van de twaalf songs zijn geschreven door Dave Bartholomew, waarbij je je dus vanzelf afvraagt of het geen tribute aan hem is in plaats van aan Lewis. Maar goed, hier is de kniesoor weer aan het woord. Bekende hits als de titelsong “Gumbo Blues”, “Ooh Lala”, “Caledonia's Party” en “I Hear You Knocking” passeren de revue. En zoals al eerder geschreven blijft de uitvoering van de nummers een eigen persoonlijk tintje, hoewel ze wel dicht bij het origineel blijven. De band jumpt en boogiet als of het een lieve lust is en Woods tingelt er vrolijk op los. Zijn stem is vol en warm, doet af en toe zelfs denken aan die van Professor Longhair, en geeft zo een extra cachet aan het geheel.
 
Een prima cd en terecht eerbetoon aan een haast vergeten muzikant. Het enige puntje van kritiek dat ik heb is dat de cd zo verdomd kort is. Het zijn allemaal deuntjes van minder dan drie minuten en de totale speelduur van de cd bedraagt slecht 33 minuten. Dat had van mij best wat langer gemogen.
 

Reacties

Edwin op 18-12-2010 21:20
Lekker, aanstekelijke muziek.
 
fijne zondag
Groeten
Zizy-Marlene op 20-12-2010 19:11
Heerlijk muziekje Eric! en bij deze wens ik jou en je vriendin. heel fijne feestdagen... Ik hoop dat het beter gaat met je vader zodat jullie met z'n allen kunnen zijn.
 
xxx
Frenk op 21-12-2010 07:11
Lekkere aanstekelijke muziek. Typisch New Orleans-stijl
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl