barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Southside Blues Revue - An Evening With....
featuring Robbert Fossen & Melvia 'Chick' Rodgers
 
Bij het horen van de naam 'Southside Blues Revue' denk je in eerste instantie aan een musicalachtige outfit, die in dit geval dan bluesliedjes vertolken. Niets is minder waar gelukkig. De Southside Blues Revue bestaat uit een aantal ervaren musici, die – naast hun eigen optredens – vooral fungeren als begeleidingsband van andere artiesten. Zo hebben zij al op de planken gestaan met o.m. Gene Taylor en Duke Danger (beide USA) en hebben zij de laatste jaren zij min of meer gefungeerd als de vaste begeleidingsband van Magic Frankie.
De band bestaat uit Armando Jansen (zang, gitaar), Ruud Spetter (drums), Pascal Lanslots (Hammond B3), Pim Spetter (piano) en Mark Harmsma (bas).
Begin 2009 heeft de band een tour door Nederland gedaan met Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) en de Amerikaanse Melvia 'Chick' Rodgers. En bij een van deze optredens, nl. die in de Agnietenhof in Tiel op 21 maart 2009, hebben zij een band laten meelopen. Het resultaat in de vorm van een promo-cd ligt hier voor mij. En ik moet zeggen dat, zeker gezien het feit dat er in de studio weinig of niets aan is gesleuteld, het een uitstekende live-cd is geworden. Waarschijnlijk komt het juist doordat er niets aan is gesleuteld dat het echte 'live'-gevoel zo goed overkomt.
Op de eerste twee songs “Living The Blues” en “I've Got The Right To Know” is de hoofdrol weggelegd voor Robbert Fossen, die met zijn donkerbruine, haast negroïde stem meteen de aandacht pakt en deze weet vast te houden.
 
Dan betreden saxofonist Robert Tuinhof en de zangeressen Laise Sanchez en Raquel Brown het podium, gevolgd door de ster van de avond, de uit Tennessee afkomstige Melvia 'Chick' Rodgers. Ze begint goed met het swingende “Let The Good Times Roll” en zorgt er voor dat de sfeer er meteen goed inzit. Deze door Koko Taylor als haar opvolgster bestempelde zangeres heeft een indrukwekkende strot en weet het publiek van begin tot eind geboeid te houden met haar vertolkingen van songs als “R.E.S.P.E.C.T.”, “Down Home Blues” en “Dr. Feelgood”.
 
De degelijke ritmesectie van de band staat als een huis en ook de prima interactie tussen de andere muzikanten zorgt voor een prima optreden. Ik ken de band nu al een paar jaar en kan concluderen dat zij gegroeid zijn en een steeds hechtere formatie is gaan vormen. Deze cd bewijst dat zij een prima outfit zijn als begeleiders van anderen, maar ook zelfstandig staan zij hun mannetje.
 

Reacties

Frenk op 28-12-2010 09:14
Klinkt goed. Lijkt me een prima band
 
Greetz
Frenk
Mark Harmsma op 28-12-2010 10:59
Hi Eric,
 
Sterker nog, het signaal is van de mengtafel afgetapt zonder dat wij het wisten, we waren op het podium alleen maar bezig om een knalset neer te zetten! Volgens mij kun je dat best horen.
Het is uiteindelijk als 2 sporen opgenomen op een computer, dieopname hebben wij nog een keer laten uitmixen.
Omdat Chick in de US moeite had omhaar eigen CD te lanceren, zijn wij niet het op voorhand kansloze traject in gegaan om hetzelfde materiaal (maar dan live) in Europa wel uit te brengen. Het is een promo cd van de Southside Blues Revue geworden derhalve, "om onszelf in de breedte te kunnen laten zien".
Dank voor jouw recensie!
 
groet Mark
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl