barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Indigenous - The Acoustic Sessions
Indigenous is een uit indianen, ofwel 'native americans' bestaande bluesrockgroep, die duidelijk zijn beïnvloed door Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. De band werd opgericht door de broers Mato Nanji (zang, gitaar) en Pte (basgitaar), hun zus Wanbdi (drums, zang) en hun neef Horse (percussie). Hun vader Greg Zephier was buiten voorvechter voor de Native American Rights Movement ook muzikant in de zestiger en zeventiger jaren en dat virus heeft hij aan zijn kinderen doorgegeven.
Na hun debuutalbum in 1998 volgden nog diverse albums, tournees door het land en zij wonnen drie maal de Native American Music Awards.
Voor mij ligt nu hun laatste album “The Acoustic Sessions”. De band heeft in 2006 wat personeelswisselingen gehad en alleen Mato Nanji is nog over van de originele bezetting. De overige muzikanten zijn Lisa Germano (viool), Jamie Candiloro (keyboard, percussie, zang) en Leah Nanji (zang). Zoals de titel al weergeeft is dit een akoestische cd en wel tien versies van eigen songs en één cover.
 
De cd begint met “Now That You're Gone” en “Things We Do”, waarmee meteen Nanji's bluesy licks en soulvolle stem de volle aandacht trekken. Op de achtergrond zingt Nanji's vrouw Leah mee en houdt zo de familie-eer hoog. Deze nummers worden gevolgd door “Little Time” en “Rest My Days”, waarbij bij de laatste de emotionele stem zich lekker over de indiaanse ritmes beweegt. “Want You To Say” is een van de mooiste songs; een liefdeslied met prachtig harmonieuze samenzang tussen man en vrouw en afgesloten met een mooie gitaarsolo.
De volgende drie songs zijn afkomstig van het album “Chasing The Sun”. “Fool Me Again” met sterke harmonieën, de bluesballade “Come On Home” en “Leaving” met mooi bluesy gitaarwerk en een droevige viool. “Should I Stay” en “Eyes Of A Child” sluiten het eigen werk op een mooie soulvolle wijze af. Als laatste nummer volgt dan nog een speelse versie van Roy Orbisons “You Got It”.
 
Het hele album brengt het hele eigen werk van Indigenous terug naar de basis, de akoestische blues. Erg leuk om deze gevoelige kant van de band te horen. Nanji toont hiermee dat hij niet alleen hard kan spelen, maar goed genoeg is om het gevoelige werk aan te durven.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl