barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Magic Slim & the Teardrops - Raising The Bar
“Raising The Bar” is al weer het 24e album van Magic Slim. Morris Holt, zoals hij in het echt heet, heeft sinds zijn debuutalbum “Born Under A Bad Sign” uit 1977 met regelmaat albums van een hoog niveau geproduceerd en nummer 24 ligt inmiddels in mijn cd-speler. Ik ben benieuwd of deze trend wordt voortgezet.
Het eerste nummer “Part Time Love” zet meteen de toon. Een vrolijk en opzwepende song. Dat zit alvast goed. Ook nummer twee, “Breaking Up Somebody's Home”, is een klassenummer. Prachtig gitaarwerk en een diepe bronstige stem. In één woord schitterend. Met “Do You Mean It” gaat de zaak helemaal los. Hier kun je echt niet op blijven stilzitten. “Cummins Prison Farm” is een slowblues die je meteen kippenvel bezorgt. Heerlijk.
De oude JB Lenoir-klassieker “Mama Talk To Your Daughter” is dan aan de beurt, gevolgd door een nieuwe, frisse versie van “I Can't Hold Out”, waarbij Slim van shuffle op boogie en weer terug wisselt. Een geweldig nummer. “Shame” is een Chicagoblues op een swingend funky ritme. En “Sunny Road Blues” is een van de juweeltjes van dit album, een heerlijke slowblues met prachtig gitaarwerk en de diepbruine stem van Slim.
Ook “Gonna Move To Kansas City” en “4.59 AM” spelen Magic Slim en zijn band met veel verve. De uitsmijter “Treat Me The Way You Do” is weer zo'n lekkere shuffle, die je doet verlangen naar meer.
 
Vanaf de eerste keer dat ik deze cd hoor blijft deze in mijn hoofd zitten. Ook met zijn 24e album is Magic er weer in geslaagd een juweeltje te produceren. Grote klasse! 

Reacties

Frenk op 03-01-2011 23:07
Ik heb verschillende cd's van Magic Slim en hij is een muzikant, die nooit teleurstelt. Blijkbaar ook niet met zijn 24e album.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl