barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sauce Boss - Hot 'n Heavy
Tjongejonge, wat een naam en wat een titel. Alleen dit al doet vermoeden dat dit een stevig gekruid schijfje geworden is. Bill Wharton, zoals The Sauce Boss eigenlijk heet, komt uit de moerassen van Florida en die “swamp”-achtige sound zit er nog steeds in. Zijn eerste cd's gingen nog onder zijn eigen naam, toen onder Bill 'The Sauce Boss' Wharton totdat hij zijn eigen naam uiteindelijk maar liet voor wat het was en hij zich uitsluitend Sauce Boss noemde.
“Hot 'n Heavy” is de elfde cd en hij wordt hier bijgestaan door drummer Justin Headley en bassisten Robert 'Freighttrain' Parker en David 'Biscuit' Miller.
De eerste track “Marquis de Swamp” begint met wat kikkerachtige geluiden en wat er verder nog meer zo in de moerassen rondkruipt. Dan volgen duistere gitaargeluiden en de donkerbruine, sinistere stem van Wharton. Met de eerste woorden “Welcome to my habitat” waan je jezelf middenin de Everglades. En als je dan nog niet overtuigd bent trekt de vuilklinkende slidegitaar je wel over de streep. De volgende, “Rusty Blues”, is een shuffle, die wordt gedragen door de slidegitaar. Met “Lonesome Rider” wordt de akoestische gitaar ter hand genomen. Hoogtepunten zijn voor mij “That's How It Feels”, een soort talking blues, waarbij hij alleen begeleid wordt door drums en beide bassisten (!) en de gitaar in de hoek heeft laten staan, het al eerder genoemde “Marquis de Swamp”, en de titeltrack “Hot 'n Heavy”, waar inderdaad de hete saus zo van afdruipt.
 
In totaal staan er 15 songs op deze cd, waarvan er een drietal ultrakort zijn (“Okra” 0:59, “Hot Sauce” 0:32 en “Chicken In The Gumbo” 1:10), er is wat funky spul te vinden, maar het grootste deel beslaat toch lekkere zompige Swampblues.
Met “Hot 'n Heavy” heeft Sauce Boss een gevarieerde en prima cd gemaakt, waarbij de nadruk op uptempo slidegitaarwerk ligt.
 
 

Reacties

Frenk op 19-01-2011 06:57
Zio, die hakt er even lekker in. Prachtig, rauw, down to earth. I like it!!
 
Greetz
Frenk
Hein de Kort op 20-01-2011 14:24
Hoi Eric
 
Dat klinkt lekker. Nooit van gehoord, bedankt weer voor de tip
 
Groeten
Hein
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl