barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Smokin' Joe Kubek & Bnois King - Have Blues Will Travel
Je ziet het niet vaak in de blues dat twee artiesten, die beiden hetzelfde instrument bespelen, als duo door het leven gaan. In het geval van Smokin' Joe Kubek en Bnois King is het zelfs zo dat beiden niet alleen gitaar spelen, maar leadgitaar. En dat goed genoeg om alleen een band te kunnen leiden.
King neemt alle vocalen voor zijn rekening en Kubek de meeste solo's, maar er is genoeg ruimte voor beiden om hun gitaarkunsten ten toon te spreiden. Hoor je de slide dan is het Kubek, de rechterspeaker is voor King en links is weer voor Kubek.
Hun meest recente cd “Have Blues Will Travel” opent met de titelsong, een ouderwetse Texas blues. Denk aan ZZ Top, maar dan zonder het rockrandje. Kubek en King weten in hun muziek nét dat beetje spanning in te bouwen om te zorgen dat de aandacht niet verslapt. Hierdoor wordt het net geen bluesrock, maar blijft het allemaal wat fijner en subtieler. Het grootste deel van het album bestaat uit vlottere Texas-achtige boogienummers, maar ook als het tempo omlaag gaat weten de heren de aandacht vast te houden.
Bnois King zingt heel lekker en gevoelig op “Wishful Thinking”, maar de echte ster is de slide van Kubek, die zijn gitaar hier echt laat huilen. Op de slowblues “Shadows In The Dark” laat geeft King met zijn stem en gitaar een prachtige staaltje van V&A weer.
Qua teksten moeten we geen diepgang verwachten van de heren, maar hun muzikale weergave maakt erg veel goed. Zo wordt “RU4 Real” volledig gered door het gitaarwerk van beide heren.
Als conclusie kan ik zeggen dat dit album een prima staaltje is van de hedendaagse elektrische Texas blues. De songs zijn gevarieerd en de interactie tussen beide heren is precies goed. Kortom, een uitstekende cd, die ik nog vaak zal spelen.
 

Reacties

Frenk op 31-01-2011 07:17
Hoi Eric
 
Je bent er weer vroeg bij. Deze ken ik toevallig en heb ook wat cd's van ze. Grote klasse.
Fijne dag
 
Greetz
Frenk
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl