barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
B.B. & The Blues Shacks - London Days
Deze cd is al enige tijd uit, maar toch vond ik hem waardevol genoeg om hem nog te recenseren. Het is inmiddels al de elfde van deze uit Hildesheim, Duitsland afkomstige band, die is gevormd rond de gebroeders Arlt. Michael (zang, harmonica) en Andreas (gitaar, zang) zijn duidelijk de spil van de band, die verder bestaat uit toetsenist Dennis Koeckstadt, bassist Henning Hauerken en drummer Bernhard Egger.
B.B. & The Blues Shacks was een graag geziene gast in de Downtown Bluesclub in Hamburg, waar ik ze regelmatig met veel plezier heb zien optreden. De band speelt, zoals het zelf noemen, retro-blues. Eigenlijk een combinatie van jumpblues en rock 'n roll, kortom authentiek swingende blues.
Specifiek was altijd de combinatie van gitaar en harmonica, maar laatstgenoemd instrument heeft op dit album een wat minder prominente plaats gekregen. Deze cd is opgenomen in de Londense Toe Rag studio, vandaar de toepasselijke naam “London Days”.
 
Meteen met het eerste nummer “Real Good Times” laat de band horen welke richting het opgaat. Lekkere swingende uptempo blues dat goed soulvol wordt gezongen door Michael. Dat hij over een mooie soulstem beschikt laat hij in “Just You” nog eens goed horen. En dat broer Andreas een van de smaakvolste gitaristen van Europa is laat hij nog eens goed horen op “Fools Getting Stronger”.
Het album is een goede mix van covers en eigen werk en, zoals we van hen gewend zijn, gestoeld op de naoorlogse stadsblues. Dit album is voor mij een stap vooruit en ik denk dat deze band nog vele jaren meekan.
 

Reacties

Zizy-Marlene op 07-02-2011 17:05
swing t out baby ;-) heerlijk.
Frenk op 08-02-2011 22:40
Klinkt goed, een topband, ik kende ze al.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl