barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Javier & The Innocent Sons - Lost In Loretto
Hoewel “Lost In Loretto” het eerste album is voor Javier and the Innocent Sons mag van voorman Javier Matos niet gezegd worden dat hij een nieuweling is. De uit Minneapolis afkomstige gitarist speelt al sinds 1996 professioneel en, hoewel hij al diverse albums met allerlei bands heeft opgenomen, is dit de eerste waar hij de op de voorgrond staat. The Innocent Sons bestaat uit bassist Grant Wibben en drummer Page Burkum.
Buiten de blues heeft het trio een zwak voor country, western swing en zelfs rockabilly en op “Lost In Loretto” passeert dat allemaal de revue. Maar ondanks deze diversiteit bestaat de ruggengraat van het album uit de blues, zoals de openingstrack “Springtime”, een hypnotiserende blues, die zo uit de Mississippi Hills van Junior Kimbrough of R.L. Burnside zou kunnen stammen. En nummers als “Just Can't Stay”, met Cornbread Harris op piano, en “Robert Wilkins Redux” met een Hammond B3-solo van Scott Legere, laten zien dat de mannen met hun enkels diep in de Mississippi modder hebben gestaan.
Maar, zoals al geschreven, ook hun liefde voor de country en rockabilly wordt niet onder stoelen en banken gestoken. Het rockabillynummer “Little Pony” en de Mexicaanse wals “San Vincente” zorgen voor 'verandering van spijs' en zoals het spreekwoord zegt: 'dat doet eten'. Het is door die variëteit een album geworden, dat niet snel zal vervelen.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl