barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JW-Jones - Midnight Memphis Sun
De Canadees JW-Jones wordt gezien als een van de talentvolste bluesmuzikanten van de laatste tijd. En na het beluisteren van zijn meest recente album “Midnight Memphis Sun” kan ik daar alleen maar mee instemmen. Het inmiddels al het zesde album voor deze jonge muzikant, die zijn debuutalbum al op zijn achttiende afleverde. Zijn sound is flink doorspekt met blues en soul, waarbij het laatste de hoofdmoot vormt. Niet minder dan acht songs heeft hij zelf of samen met Tim Wynne-Jones geschreven die hij op dit album heeft aangevuld met vier fantastische covers.
Het album is in de legendarische Sun-studio's in Memphis opgenomen en Jones wordt ondersteund door bassist Larry Taylor en drummer Richard Innes. Terwijl harmonicaman Charlie Musselwhite en de legendarische gitarist Hubert Sumlin ook op een aantal nummers hun medewerking verlenen.
En dit levert een heerlijk bluesalbum op, doordrenkt van soulinvloeden met swingend eigen werk en mooie covers, zoals bv. een verrassende uitvoering van “Cuts Like A Knife” van Bryan Adams. JW-Jones heeft een aangenaam stemgeluid en een eigen gitaarsound. De teksten zijn modern en eigentijds en hebben af en toe een maatschappijkritische toon, zoals in “Off The Market”, dat gaat over de huidige economische crisis.
 
Fris, eigentijds maar wel met een stevige voet in het verleden. Jones is zeker niet krampachtig op zoek naar een manier om de blues te moderniseren. En dat is ook goed zo. 

Reacties

Frenk op 22-02-2011 11:07
Klinkt lekker, nooit van gehoord natuurlijk, maar ik hoop dat we snel meer van deze jonge kerel gaan horen
 
Greetz
Frenk
JW-Jones op 22-02-2011 19:44
 
Thanks for the nice review, much appreciated! See you over there in April for our tour? JW
 
JW-Jones

Canada's Top Touring Blues Act
Maple Blues Award Winner
www.jw-jones.com

Now on iTunes and in stores:
Maple Blues Award nominated
- MIDNIGHT MEMPHIS SUN -
w/Hubert Sumlin & Charlie Musselwhite.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl