barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ty Curtis Band - Cross That Line
Al decennia lang wordt beweerd dat de blues dood is, Maar iedere keer staat weer een nieuwe generatie jonge, hongerige musici op, die deze bewering naar de prullenbak verwijzen. De voorbeelden hiervan zien we de laatste jaren ook in Nederland steeds weer opduiken, maar ook in de USA bloeit de blues al nooit tevoren. Eén voorbeeld ervan is Ty Curtis. Met zijn 23e heeft hij met “Cross That Line” al weer zijn derde album uitgebracht.
De uit Salem, OR afkomstige band is na de voorlaatste release, “Down On My Luck” uit 2008 naar Memphis getrokken om deel te nemen aan de 2009 International Blues Challenge, waar zij tweede werden. Naast zanger/gitarist Curtis bestaat de band uit drummer Davis Brown, Hank Shreve harmonica, keyboards, zang en bassist Willie Barber.
 
David Z, die o.m. Price, Etta James en Johnny Lang heeft geproduceerd en ook al een Grammy Award heeft gewonnen, heeft de band onder zijn hoede genomen en voor de productie getekend. Van de dertien songs van “Cross That Line” zijn er tien door Curtis en een door Shreve zelf geschreven. Daarnaast bevat de cd nog twee covers, “Do I Love You Too Much” van Mike Morgan en de klassieker “Five Long Years”.
Er is een fraaie mix gevonden van vlotte nummers en ballads, waarvan voor mij persoonlijk “Tell Me” met hartverscheurende zang, het rockende “Do I Love You Too Much” met J. Geils-achtig mondharmonicaspel, dat zijn hoogtepunt vindt in een “gitaar/harmonica-duel” en “Bad News”, met prachtig harmonicaspel van Shreve.
 
De Ty Curtis Band speelt een mooi mix van blues, bluesrock, funk en swing en weet vanaf het begin de aandacht vast te houden. Dit album is een absolute aanrader en zal nog regelmatig in mijn cd-speler te vinden zijn. De blues is nog lang niet dood, het gaat zelfs heel erg goed.
 

Reacties

Frenk op 30-03-2011 07:29
Hey Eric
 
Ook weer zo een die ik niet ken. Klinkt echter fantastisch.
 
Greetz
Frenk
Zizy-Marlene op 31-03-2011 17:05
Zeker een lekker stukkie muziek...... en je zou nhasst denken dat jij het bent ..die man die foto's loopt te nemen.. aan het eind van het filmpje zie je hem goed staan....
 
Groets Wil.
Gary Curtis op 31-03-2011 17:32
Eric,
Thank you for the translation and thank you for the kind review of Cross That Line.

We really appreciate it that you took the time to review the CD and we are especially pleased that you like the CD.
"Tell Me", which has been receiving a good bit of air play on XM Radio, is one of my favorites.
"Do I Love You Too Much" is a regular part of the band's live shows and it never fails to get the audience up and dancing.

Thank you so much!

Gary Curtis
Zizy-Marlene op 31-03-2011 17:43
Wat vreselijk leuk is dit Eric... om zo'n een reactie te krijgen en voor mij op te lezen..... ik ga haast denken nu dat jij die persoon op de achtergrond echt zelf bent.
barnowlblues op 31-03-2011 22:18
Hoi Wil
 
Ik moet toegeven dat hij wel een beetje op me lijkt, maar ik ben het toch echt niet, hoor.
Als ik een recensie schrijf dan mail ik dat ook meteen aan de artiest en vaak komt er dan ook een reactie.
 
Groeten
Eric
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl