barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Brad Vickers & his Vestapolitans - Travelin' Fool
Brad Vickers is een man die al vele jaren meedraait in het bluescircuit. De in New York woonachtige Brad heeft gespeeld met Pinetop Perkins, Jimmy Rogers, Chuck Berry, Odetta en vele anderen. En de invloeden van deze grootheden zijn duidelijk te horen in zijn muziek.
Op zijn inmiddels derde cd heeft Brad tien van de vijftien songs zelf of samen met zijn bassiste/violiste Margey Peters geschreven. Margey tekent ook nog voor één nummer en de andere vier zijn covers van Sonny Terry, Tampa Red, J.B. Lenoir en Leroy Carr. En deze namen geven ongeveer de stijl waarin Brad en zijn band spelen. Naast Margey bestaan de Vestapolitans nog uit Arne Englund (piano, gitaar), Jim Davis (tenorsax, klarinet), Matt Cowan (baritonsax) en Bill Rankin (drums). Daarnaast spelen gitarist V.D. King en de producer van de cd Dave Gross op staande bas mee, terwijl Bobby Radcliff op vier songs de sologitaar hanteert.
 
Vanaf de eerste song, het titelnummer “Traveling Fool” is duidelijk welke kant we met deze cd opgaan. Een vrolijk aandoend rockachtig bluesnummer in de stijl van Chuck Berry. En dat wordt met het tweede nummer “Because I Love You That Way”, dat mij in eerste instantie aan Lowell Fulson deed denken, bevestigd. Maar denk niet dat de cd in deze stijl blijft. Het derde nummer, Sonny Terry's “Diggin' My Potatoes” klinkt door Margey's viool ineens heel erg country-achtig. Een leuke versie van deze klassieker. Ook echte blues (“Leave Me Be”), jumpblues (“Without Moolah”) en zelfs jazz en ragtime (“Glad Rags” en “In My Dream”) passeren de revue. Maar het grootste deel bestaat uit rockige blues. Gewoon lekkere muziek dus.
Gitarist Bobby Radcliff mag zich op vier nummers lekker uitleven en mede door zijn akoestische solo op “Skeeter Song” is dit voor mij een van de beste nummers van het album geworden. Leuk detail is de begrafenismars nadat eindelijk de 'skeeter' (= mug) is doodgeslagen.
 
Kortom, een zeer gevarieerde en leuke cd, die door het gebruik van de blazers vooral doet denken aan de gloriejaren van Chess in de vijftiger en zestiger jaren.  

Reacties

Frank Roszak op 19-04-2011 15:55
Hi Eric.
Very nice. Really enjoyed it

Many thanks
Frank Roszak
Brad Vickers op 21-04-2011 07:31
Thank you, Eric and Barn Owl Blues! Pleased to meet you!
Brad Vickers
Frenk op 21-04-2011 15:35
Klinkt leuk. Natuurlijk ook weer onbekend voor me, zoals met de meeste cd's die jij bespreekt. En dan reageert de artiest zelf ook nog eens, niet te geloven.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl