barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Livin' Blues (deel 2)
In deel 2 van mijn artikel over Livin' Blues vertel ik over wat de kernleden (Oberg, Christiansen en Lagrand) verder hebben gedaan.
 
Nicko Christiansen
Zoals ik in het eerste deel (zie hier) al beschreef ontstond onmin tussen Ted Oberg en Nicko Christiansen over het gebruik van de naam Livin' Blues De rechten van het gebruik van deze naam lagen bij de moeder van Oberg. Hierdoor wordt Christiansen gedwongen de naam te veranderen en hij noemt zijn band New Livin' Blues. De band gaat in de komende jaren nog door heel wat personeelswisselingen. Op de cd “Out Of The Blue” bestaat de formatie naast Christiansen uit Loek van der Knaap (gitaar), Frank Buschman (bas) en Elout Smit (drums).
Met nog steeds Loek van der Knaap richt Christiansen in 1998 de Nicko C Band en aan het eind van dat jaar toert hij met Lagrand en ex-Cuby gitarist Eelco Gelling onder de naam Nederblues Summit. In 2003 wilden Christiansen en Lagrand opnieuw onder de naam Livin' Blues verder. Maar Ted Oberg maakt daar opnieuw bezwaar tegen. Zij noemen zich daarop Blues-A-Livin'. In het najaar van 2006 brengt Nicko Christiansen onder de naam Dr. Bongobrain de cd “De Kwast” uit en in 2007 maakt hij del uit van het Pink Project, een Pink Floyd coverband. Daarnaast gaat hij verder met The Livin' Blues Xperience met Loek van der Knaap (gitaar), Jeroen van Niele (bas), Kees van Krugten (drums) and Francois Spannenburg (harmonica), waarvan in 2008 de cd “This Is The Time” verschijnt. In 2009 werden zij door de lezers van het Poolse bluesblad Two Blues gekozen tot 'best international blues band'.
 
Livin' Blues Xperience - Voodoo Dancer
 
 
John Lagrand
John Lagrand trad in 1996 toe bij Cuby & the Blizzards waar hij tot eind 1999 en op diverse albums meespeelde. Eind 1998 toert hij met Christiansen en ex-Cuby gitarist Eelco Gelling onder de naam Nederblues Summit. Met Christiansen richt hij in 2003 Blues-A-Livin' op. Op 30 juni 2005 overleed John Lagrand op de leeftijd van 55 jaar in het Amsterdam VU-ziekenhuis aan longemfyseem.
 
Herinneringen aan John Lagrand
 
 
Ted Oberg
Om Ted Oberg weer aan het spelen te krijgen wordt op initiatief van gitarist Will Sophie in 1994 de Super Session Blues Band opgericht. De line up is naast Sophie op gitaar Ted Oberg (gitaar), Jan Scherpenzeel (zang, harmonica), Nico Heilijgers (bas) en Ronald Oor (drums). Om commerciële redenen wordt in 1998 de band, wederom op initiatief van Sophie, omgedoopt in Oberg. Sophie verlaat de band een jaar later.
Naast het maken van muziek is Ted Oberg ook op andere vlakken actief gebleven. Hij is afgestudeerd als ingenieur in de elektronica, heeft de onderwijsakte popmuziek aan het conservatorium behaald, les gegeven en hij ontwikkelt elektronica dat door veel bekende gitaristen worden gebruikt.
Na enkele jaren van relatieve stilte duikt Ted Oberg in 2004 weer op en toert met Simone Roerade (zang), Arie Verhaar (drums) en de eerder bij Magic Frankie spelende Rob Geboers (keyboards) en Marco Oonincx (bas). Dit alles onder de naam Grand Slam.
Wederom op initiatief van Will Sophie wordt in 2007 de tweede versie van de band Oberg opgericht. Naast gitaristen Oberg en Sophie maken zangeres Liane Hoogeveen, bassist Marco Oonincx en drummer Hans Waterman deel uit van de formatie. Laatstgenoemde wordt vervangen door Paul Damen en in 2009 verschijnt cd “Blue As Blues Can Get”. Deze wordt mede-geproduceerd door Will Sophie, die ook alle toetsenpartijen voor zijn rekening neemt. In de loop van 2009 worden Sophie en Oonincx vervangen door respectievelijk Mick Hup en Nico Heilijgers. In oktober 2011 verschijnt een herziene versie van het in 2009 verschenen album onder de naam "More Blues As Blues Can Get". Tijdens een opnamesessie zijn enkele van Sophie’s partijen, vooral diens toetsenwerk, vervangen door die van Mick Hup. (recensie)
Oberg

Reacties

barnowlblues op 23-04-2011 09:53
Technisch probleempje, is opgelost
Zizy-Marlene op 23-04-2011 16:20
zo even de muziek geluisterd ;-)
 
en een voor je lieve reactie bij mij.
 
fijne dagen lieve Eric.
 
groets, Wil
Frenk op 25-04-2011 09:49
Wat een lekkere muziek maken ze toch nog. Livin'  Blues Xperience treden 28 mei weer in Schiedam op bij het Scyedam Bluesfestival
 
Fijne dag
Greetz
 
Frenk
barnowlblues op 19-11-2011 10:44
In oktober 2011 verschijnt een herziene versie van Obergs debuutalbum onder de naam "More Blues As Blues Can Get". (recensie)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl