barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mountain Men - Spring Time Coming
Vanaf de eerste tonen van dit album ben je ervan overtuigd met een duo te maken te hebben, die uit het hart van de Mississippi Delta komen. Je hoort Charley Patton, je hoort Son House, je hoort Robert Johnson. Groot was dus mijn verbazing om te vernemen dat Mountain Men bestaat uit de Australiër Ian “Barefoot Iano” Giddey en de Fransman Mathieu Guillou. Giddey is geboren ten zuiden van Sydney, leerde al vroeg gitaar en mondharmonica spelen en trok als bluesman de wereld rond. In 2005 speelde hij in een dorpje in de Franse Alpen, Saint Hugues de Chartreuse,de woonplaats van Guillou, toen deze laatste op het podium klom en spontaan begon mee te spelen. Giddey besloot daar te blijven wonen en het duo Mountain Men was geboren.
Het eerste nummer van de cd, “Time Is Coming” blinkt uit door de combinatie van resonatorgitaar, harmonica en stompbox. Rauwe zang met een harmonica, die treinritmes a la Sonny Terry laat horen. Toch is het niet alleen maar Deltablues wat de klok slaat. Het volgende nummer, “Blues Before My Time” klinkt meer singer/songwriter en met "Golden Age” waan je je door de piano weer in New Orleans aanvoelt. Precies wat je op een zwoele avond in het French Quarter aan kunt treffen.
Dan weer terug naar de Deltablues met “My Anger”. Ouderwetse blues, maar in een moderner jasje. En deze afwisseling wordt over het hele album voortgezet, waarbij ook folkblues (“I Make You Lose” met Sonny Terry-achtig harmonicaspel en 'whooping') en country (“Old Home Place”), niet worden geschuwd. Ook staan er twee Franstalige nummers op, het chanson-achtige “Les Marquises”. Dit is waarschijnlijk voor de thuismarkt gedaan.
Mijn favoriete nummer is “Hell hole”, dat begint met een heerlijke slideguitar en geweldig harmonicawerk. Ruige zang en een pakkende ritme. Het nummer begint onschuldig, maar al snel wordt de sfeer dreigender.
De laatste twee nummers van deze cd zijn live-opnamen. “Wish I Was In Heaven Sitting Down”, een van de beste nummers hier. Een duidelijk bewijs hoe de blues in de jaren dertig van de vorige eeuw heeft mogen klinken. Het album eindigt met “Le Peintre De Nu”.
 
Mountain Men heeft een afwisselende en zeer originele cd gemaakt, waarbij de nadruk ligt op de Deltablues. Maar ook andere stijlen, zoals New Orleans, folkblues en singer/songwriter, beheersen zij. Een absolute aanrader van liefhebbers van traditionele blues.
 

Reacties

Johnny op 09-04-2011 20:15
Haa, precies mijn smaak dus. Bedankt voor de tip.
Cédric Chazaud op 11-04-2011 14:55
Hi Eric,

Thank you very much for sending us a review on "Spring Time Coming" !!
True we don't read dutch !! If it's possible for you to translate it, it'll be nice friom you !!

Hope you like their blues !!
Best regards

Cédric Chazaud

ECHO PRODUCTIONS
Immeuble Arc-en-ciel 1
1, rue des Pins
38100 GRENOBLE
Tél: 00.33.(0)4.76.84.50.29
Mob: 06.89.40.86.03
Cédric Chazaud op 17-11-2011 07:40
Bonjour,
 
Mountain Men, ces deux musiciens habités qui jouent un blues UNIQUE seront en concert
 
VENDREDI 18 NOVEMBRE - L'OLYMPIA - PARIS (20h00)
(en première partie de Sinsemilia)
 

Leur carrière a démarré en 2006 lorsqu'ils ont gagné le prix du festival BLUES SUR SEINE.
Le 11 novembre dernier, ils étaient de nouveau à BLUES SUR SEINE avec Alice Russell et Charles Bradley.......ENORME, à l'image de la chronique de Fred Delforge (Zicazic) : " .....il n’en faudra pas plus pour que l’assistance toute entière se lève et hurle sa joie à l’adresse d’un groupe qui, comme à chaque fois, à littéralement cassé la baraque !...."
(article complet sur le lien suivant....en bas de page)
 
voici 2 liens vidéos de leur concert triomphal à JAZZ A VIENNE 2011
(concert intégral en 2eme vidéo)
 
Mountain Men seront en tournée en 2012
Merci de votre attention.
 
Cédric Chazaud
Mountain men

18 novembre 2011 - OLYMPIA - PARIS
25 novembre 2011 - COOPERATIVE DE MAI - CLERMONT FERRAND
26 novembre 2011 - SUMMUM - GRENOBLE
16 décembre 2011 - LE BIKINI - TOULOUSE
17 décembre 2011 - LE TRANSBORDEUR - VILLEURBANNE
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl