barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Howard Glazer & the EL 34s - Wired For Sound
Bluesrockiger als het geluid van Howard Glazer krijg je bijna niet. Het is bluesrock, maar met een flink accent op 'blues'. “Wired For Sound” is het derde album voor de band, waarvan alle leden alweer behoorlijk wat jaren meedraaien. Naast Howard Glazer (zang, gitaar) bestaat de EL 34s uit Bob Godwin (bas, harmonica, zang) en Steve Kohn (drums, zang). Op deze cd worden zij bijgestaan door een blazerssectie, die bestaat uit Ralph Koziarski, Dave Kocbus en Mike Dziekan en de achtergrondzangeressen Maggie McCabe en Stephanie Johnson. Daarnaast spelen als speciale gasten de legendarische Mississippi bluesman David "Honeyboy" Edwards en Detroit blueslegenden Emanuel Young (gitaar, zang) en zangeres Lady T mee.
Ik schreef al dat de nadruk op 'blues' lag en dat is meteen duidelijk bij de eerste nummers “Touch My Heart” en het door de blazers als Stax-sound aandoende “Happy In My Arms”. Een bijzonder goed zanger is Glazer niet, maar hij weet met dit 'gebrek' om te gaan en forceert nergens. Als gitarist maakt hij dit overigens weer goed. De licks passen goed in het V&A-spel van de composities en de solo's zijn uitbundig, maar staan in dienst van de songs.
Dan volgen voor mij een paar hoogtepunten met “Detroit Blues Party”, waarin de band wordt begeleid door alle gasten en een feestje maken van de song, de gevoelig gezongen ballad “Hurts So Badley” met zinderende gitaarsolo en de trainblues “Waiting For The Train”, waarin het drumwerk van Kohn de slidegitaar voortjaagt.
En dan nog een paar andere juweeltjes. “Wall Street Bailout”, dat begint met dreigend gillende gitaren en overgaat in een dreigende boogie met een niet minder intimiderende gitaarsolo. “Goodbye” is eigenlijk een door John Sinclair geschreven gedicht (onder de titel “Goodbye Hound Dog Taylor”), dat hier door Glazer op muziek is gezet. En hoe! De donkere stem van Sinclair klinkt over het gitaristische vuurwerk heen en als trompetten zich er dan ook nog inmengen dan is het eind helemaal zoek. Schitterend!
Als afsluiter wordt het feestje als “Detroit Blues Party Reprise” voortgezet. De sterke zang en gitaarwerk van de inmiddels alweer 72-jarige Emanuel Young, de vocale inbreng van Lady T, de slidegitaar van de 96-jarige Honeyboy Edwards en sonore spreekstem van John Sinclair zorgen voor een waardig einde van deze cd.
 
Kortom, een mooie en gevarieerde cd, waarmee een fraai visitekaartje wordt afgegeven. Howard Glazer heeft voor dit album, op de tekst van het eerder genoemde “Goodbye” na, alle nummers zelf geschreven. En hoewel af en toe een vergelijking met Eric Sardinas of de oude Ten Years After te maken valt, heeft hij toch een duidelijk eigen gezicht. Een aanrader!
 

Reacties

Frenk op 31-05-2011 12:37
Wat een overjarige, langharige..... maar gitaar spelen kan-ie
 
Greetz
Frenk
Howard Glazer op 31-05-2011 23:58
Hello Eric,
 
Thanks for the review!
If you can send a translation that would be great!!
I used the Google translator but that usually isn't too accurate.
Thanks!!!
 
Take Care
Howard Glazer
Howard Glazer op 01-06-2011 07:24
Hello Eric,
 
Thanks so much!
At the moment I don't have anything booked but I certainly hope to be returning to Europe soon. I have a couple of possibilities for next year. If you know of anything or have any contacts please let me know.
 
Thanks again and keep in touch!!
 
Take Care
Howard Glazer
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl