barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Los Fabulocos ft. Kid Ramos - Dos
Met hun tweede album, passend “Dos” genaamd bewijst de uit Californië Los Fabulocos een van de beste aanbieders te zijn van rockende bluesy Mexicaanse muziek. De groep bestaat uit Jesus Cuevas (zang, accordeon), Mike Molena (drums) en bassist James Barrios. Ook voor hun tweede album is gitarist David 'Kid' Ramos als special guest uitgenodigd en deze kennen we weer van o.m. The Fabulous Thunderbirds en James Harman.
De band zet de op hun uit 2008 stammende debuut-cd ingeslagen weg voort met hun Cali-Mex-sound, een combinatie van rockabilly, blues, country en soul, doorspekt met Mexicaanse invloeden. Je komt al deze verschillende stijlen tegen, gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Spaans gezongen. Hoe dan ook is het niet makkelijk om stil te blijven zitten.
Opvallend vind ik het gitaarspel van Ramos en de accordeon van Cuevas. De accordeon overheerst duidelijk, maar doet dat op een manier die het niet vervelend maakt. Daarentegen laat Ramos met zijn gitaar alleen van zich horen als het nodig, maar dan is hij ook echt op spetterende wijze aanwezig. De gitaarsolo in “She Wakes Up Cryin'” is zo'n voorbeeld waar hij even zijn visitekaartje aflevert. Het hele album bestaat uit prima songs, waarvan de Spaanse versie van het oude Little Richard nummer “Keep A Knockin'” als hoogtepunt mag worden genoemd.
 
Het is moeilijk om geen vergelijking te trekken met hun uit Los Angeles afkomstige collega's Los Lobos. Maar ach, het is ook weer niet zo slecht om met deze te worden vergeleken. Zeg nou zelf. Maar Los Fabulocos staan hun mannetje en weten een leuk cd met gezellige en vrolijke muziek af te leveren.
Als conclusie kan ik zeggen dat “Dos” en sterk album is geworden met een klassiek geluid dat zowel uit de 'roots' van de band put als classic rock. En het is gewoon leuk om naar te luisteren.
 

Reacties

Frenk op 24-05-2011 14:26
Dat kljnkt lekker. Maar ja, die Kid Ramos kan wel wat natuurlijk
 
Greetz
Frenk
Han de Tekort op 25-05-2011 14:10
Zo hoor ik het graag. Nog nooit van gehoord, maar deze muziek hoor je toch al veel te weinig op de Nederlandse radio. Ga zo door
 
Gr Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl