barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Magic Frankie & the Southside Blues Revue - 30-4-2011
Rotterdam-Overschie 30 april 2011
 
Na zich enkele jaren van ongeveer hetzelfde repertoire te hebben bediend vertelde Frankie mij laatst dat hij samen met de Southside Blues Revue, naast de heropgerichte Blues Disease toch wel zijn vaste begeleiders, wat ander materiaal aan het instuderen was. En op Koninginnedag was de eerste dag waarop een aantal van deze nummers voor het eerst live te horen zouden zijn. Het zou de 'try out' worden.
Locatie was een buurtfeest op het Saenredamplein in Rotterdam-Overschie. Niets mis met een buurtfeest natuurlijk, maar nadeel daaraan is wel dat het meeste publiek komt voor het feest en niet voor de muziek. En dat bleek hier ook het geval te zijn. Maar dat bleek de band niet te deren. Begeleid door de strakspelende en swingende Southside Blues Revue speelde Magic Frankie met zichtbaar plezier het ter beschikking gestelde uur vol met heerlijke blues. Enkelen van het meer in het bier interesse hebbende publiek raakte aangestoken door de muziek en een enkeling liet zich zelfs verleiden te tafels te beklimmen en daarop te dansen.

Buiten een aantal bekende songs was ook een klein blokje ingeruimd voor wat nieuw materiaal. Dat begon met “Electric City” van Frankie's cd “Lucky” uit 1997. Het volgende nummer was “Drive It Home” van de Clovers, maar hier in de New Orleans-versie van Snooks Eaglin gespeeld. Pim Spetter liet de tonen op zijn piano op een haast Professor Longhair/James Booker-achtige manier rollen. En als laatste nieuwe song werd een swingende versie van J.B. Lenoirs “Talk To Your Daughter” ter hand genomen.
De strakke ritmesectie, bestaande uit drummer Ruud Spetter en bassist Mark Harmsma, zorgde voor een stevig fundament. Armando Jansen zorgde voor uitstekende begeleiding en kreeg ook voldoende ruimte om zijn messcherpe solo's te laten horen. Pim Spetter maakte op piano het plaatje compleet en wist een aantal keren met zijn vingervlugheid de nummers te domineren. En ook Magic Frankie liet met zijn smaakvol en soms razendsnelle gitaarwerk horen dat hij het allemaal nog prima in de vingers heeft.
 
Ondanks wat hindernissen, zoals de te korte set en feit dat het publiek niet uit de doelgroep bestond, hebben Magic Frankie & the Southside Blues Revue toch een sterk en inspirerend optreden afgeleverd. En dat zegt iets over de professionaliteit en inzet van de band.
 
Lees hier meer over Magic Frankie

Reacties

Frenk op 03-05-2011 17:47
Ik kon er helaas niet bij zijn. Het was wel de bedoeling, maar ik moest onverwachts weg. Familie-aangelegenheid. En zo te lezen heb ik heel wat gemist. Jammer, maar volgende keer beter
 
Greetz
Frenk
barnowlblues op 03-05-2011 22:43
Hoi Frenk
 
Ik had je al gemist, maar ja, niets aan te doen. Wat je zegt, volgende keer beter. Frankie heeft nog wel het een en ander op stapel staan. Hij treedt dit jaar ook op het Brielle Blues Festival op. Misschien een tip?
 
Hartelijke groet, en tot een volgende keer
Eric
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl