barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Snakehandlers Blues Band - Rock Plus Roll
De naam en titel alleen al beloven veel goeds. Snakehandler, Blues, Rock Plus Roll, eigenlijk mag dat niet fout gaan. En ik kan jullie al verraden dat dat ook absoluut niet gebeurd. De Snakehandlers Blues Band is afkomstig uit de staat Indiana, dat diep in de Verenigde Staten ligt. En zo klinkt de band ook, songs over auto's, vrouwen; amerikaanser kan haast niet.
De band bestaat uit Frank Dean (gitaar), Clint Crabb (slidegitaar), Bob Schneider (orgel, piano), Scott Parkhurst (harmonica), Carl Lo Sasso (drums)en Floyd Tucker (bas).
Hoewel “Rock Plus Roll” de debuut-cd is van de band hebben de leden al een behoorlijke staat van dienst in diverse lokale bands, waarbij zij in diverse samenstellingen allemaal wel eens met elkaar gespeeld hebben. Alle elf songs zijn originelen en staan voor een uurtje onvervalste southern rock en blues.
Het eerste nummer “Bad Girls” laat meteen zien wat we kunnen verwachten; een explosie van eerlijke muziek met een harmonica die de leiding neemt. Deze teneur wordt in het tweede nummer, “Ain't Stayin' The Night” voorgezet met de rauwe vocalen en harmonica van Parkhurst en een smaakvolle slidesolo aan het eind. De band wisselt net zo makkelijk van onvervalste rock in “Daddy's Little Angel” naar een slowblues als “Face Down And Fallin'”. De laatste is mijn persoonlijke favoriet.
Het enige politieke statement dat wordt gemaakt is in “Ninety Miles An Hour”, dat de grote financiële bedriegers, waaraan de wereld de laatste economische crisis te danken heeft, beschrijft.
 
Als je op zoek bent naar iets geheel nieuws kom je bij deze cd bedrogen uit. Het gebodene zit tussen southern rock en blues, terwijl ook de teksten in de meeste songs over bekende thema's als vrouwen en auto's gaan. Gewoon lekkere ongecompliceerde rock 'n roll. Ik heb van deze cd genoten en zal hem zeker nog vaker draaien. 

Reacties

Frenk op 27-05-2011 19:35
Wow, dat klinkt net zo lekker als dat het er uitziet.
 
 
Greetz
Frenk

barnowlblues op 09-06-2011 18:17
Zie http://www.thesnakehandlers.com/voor mijn vertaalde recensie op de site van The Snakehandlers
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl