barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Rich DelGrosso & John Del Toro Richardson - Time Slips On By
Een instrument als de mandoline zou je in de moderne bluesmuziek niet zo snel verwachten. In het verleden zijn er meerdere artiesten geweest, die dit instrument bespeelden, zoals bv. Hammie Nixon, maar in de handen van Rich DelGrosso klinkt de mandoline weer perfect voor dit muziekgenre. Deze Rich, vijf maal genomineerd voor de Blues Music Award heeft met Grammy-winnende gitarist John Del Toro Richardson (bekend van Pinetop Perkins, Hubert Sumlin, Otis Taylor) het album " Time Slips On By" uitgebracht. En het is een prachtig blues- annex rootsalbums met een behoorlijke gekruide mix van traditionele Texas Blues en Southeast Tex-Mex geworden.
Het album bestaat uit zelfgeschreven nummers en de heren laten zich hierop begeleiden door saxofonist Mark "Kazz" Kazanoff, Joel Guzman (accordeon), Carl Owens (drums), Ed Starkey (bas), Sonny Boy Terry (harmonica), Nick Connolly (keyboards) en Fiona Boyes (backgrondvocals).
De opener "Baby Do Wrong", gevolgd door "She's So Sweet" en "Good Rockin' Johnny" zijn lekkere shuffles. De titeltrack "Time Slips on By" heeft een lekkere Robert Cray-achtige soulinslag. "Katalin” met Guzman op accordeon en Sonny Boy Terry op harmonica, is naar mijn mening het beste nummer van de cd. Andere juweeltjes zijn de bluesy "Hard To Live With", het instrumentale jazzy “Where's Laura", de rockende "A Gig is a Gig" met een hoofdrol voor de piano.
 
DelGrosso en Richardson zijn een meester op hun instrument en hun benadering van blues en roots zorgt ervoor dat de vonk regelmatig overspringt. Een aanrader. 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl