barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Mighty Mojo Prophets
The Mighty Mojo Prophets zijn een nieuwe band, die afkomstig is uit Californië. Zij presenteren zich met een dosis van die frisse blues en boogie, die typerend is voor deze zonnige Amerikaanse staat. De band bestaat uit een vijftal amateurs, die met dit album een poging willen doen van de blues hun beroep te maken. We gaan zo eens beluisteren of ze een kans van slagen hebben.
De band bestaat uit zanger Tom 'Big Son' Eliff, gitarist Mitch 'Da Swing' Dow, harmonicaspeler Alex 'Lil A' Woodson, bassist Scott Lambert en drummer Johnny Minguez. Het album bestaat uit dertien nummers, waarvan er twaalf door de bandleden in diverse combinaties zijn geschreven. Op enkele nummers neemt producent Scott Abeyta de gitaar ook nog ter hand.
Meteen al bij het eerste nummer “Evil Sometimes” is het moeilijk stil te blijven zitten. En deze aanstekelijkheid blijft het hele album behouden. Zodra 'Lil A' Woodson een deuntje begint mee te blazen dan gaat de zaak helemaal los. En zo gaat het maar door.
Ik zal een paar hoogtepunten noemen. Op het derde nummer “Night Train” laat Dow horen dat hij de slidegitaar ook volledig beheerst. Minguez en Lambert houden de zaak strak, aan de zang zit een lekker rauw randje en de harmonica van Woodson is duidelijk het leidende instrument. Een prachtige bluesballad. “Life's A Hurting Thing” is een lichtvoetige song met jazzy gitaarakkoorden en ondersteuning van Edo Guidotti op orgel. “My Baby” wordt ondersteund door blazers en de saxofoon van gastmuzikant Eddie Estudillo levert een prachtige solo. Maar ook de lichtvoetige gitaarriffs van Dow en Abeyta maken dit nummer een absolute hoogtepunt.
 
Na dit album enkele malen beluisterd te hebben kan ik concluderen dat deze mannen rijp zijn om de grote stap naar beroepsmuzikanten te ondernemen. De band zit strak in elkaar en heeft de blues goed onder de knie. Zij variëren van de vrolijke, jazzy Westcoast naar de rauwe Chicagoblues. Een prima debuut en een absolute aanrader.  

Reacties

Scott Abeyta op 30-06-2011 15:36
Very cool, thank you Eric! I will send this to the guys in the band, they will love it.
Frenk op 02-07-2011 10:31
Die klinken goed. En dat voor een stelletje ' amateurs'.
 
Greetz
Frenk
Zizy-Marlene op 04-07-2011 21:50
Hum ..nou nee ... vind het niet zo fijn om te horen... te scherp van tonen alles voor mij niet iets TE... .. voor en in mijn gehoor dan he.
 
 
Liefs Wil/Zizy
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl