barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ken Hanson Band - Get It Right
De Ken Hanson Band, voor de meeste van ons onbekend, is afkomstige uit Portland en bestaat uit Ken Hanson (gitaar, zang), Johanna Johnson (zang), Todd Mavais (sax), John Cardwell (ritmegitaar), Chris Hale (bas), Sean Monteverdi (drums) en Craig Martin (percussie, vibrafoon).
Hun debuut-cd “Get It Right” laat een behoorlijk fris en soulvol geluid horen en het is duidelijk dat de band is beïnvloed door bv. B.B. King, Otis Redding en Robert Cray.
Hanson beschikt over een volle en flexibele stem, zo een met een rauw randje, en hij is een behoorlijk goede gitarist. Het is meteen duidelijk vanaf het eerste nummer dat hij aan de touwtjes trekt, maar waarom zou je anders de band naar jezelf vernoemen? De band zorgt voor een goede soepele, maar strakke begeleiding en levert zo een prima basis waarop Hanson zich kan ontplooien.
Volgens de website leveren zij een fris en origineel geluid met injecties van blues, funk en ouderwetse soul. En daar is niets te veel mee gezegd; dat is namelijk precies wat je voorgeschoteld krijgt. En smaakvol gebracht en zeker zeer aanstekelijk. Het swingt af en toe de pan uit.
De cd heeft een goede variëteit aan blues-, soul- en funknummers, een goede afwisseling tussen vlot en ballads. Het verveelt geen enkele keer. Nummers die het vermelden waard zijn zijn m.i. de ballads “All She Wants” en het treurige gevoelig gezongen “I've Tried”, de beide funky “Get It Right (The First Time)” en “Holdin' Me Back” en de door Johanna Johnson gezongen cover dubbelzinnige “Need Some Sugar In My Bowl”. Mijn favoriete nummer is “There's A Time”, een lekker tranentrekkende bluesballad, waarbij de gitaar al net zo bedroefd is als de zanger.
 
Kortom, een bijzonder leuke en aantrekkelijke cd, die ik zeker nog regelmatig zal spelen. Check it out!
 

Reacties

Zizy-Marlene op 27-07-2011 11:10
J a ik ben het met je eens..Fijn he hahaha... en wat mij opviel in het filmpje was .. dat hij (Ken Hanson)helemaal in zijn spel en zangopgaat en de twee naast hem aan het keuvelen zijn, maar de èèn toch optijd inviel om zijn deel te spelen ... hoe ontspannen kan men zijn :-)
 
Liefs Wil/zizy
Frenk op 27-07-2011 15:42
Dat klinkt lekker en behoorlijk relaxt. Wéér een voor mijn lijstje....
 
Greetz
Frenk
Ken Hanson op 28-07-2011 08:58
Hello,
 
I appreciate this very much. Thank you for your kind and inspiring words. I seem to find that music is much more appreciated abroad than it is here. I would love to play some shows in Europe one day.
 
Ken Hanson
43 SE 90th Ave.
Portland, OR 97216
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl