barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sonny Hunt & the Dirty White Boys - Hitting The Noot
In 2010 en 2011 waren Sonny Hunt & the Dirty White Boys te zien op verschillende Nederlandse podia. Zanger en bassist Dick Stam nodigde zijn in Memphis geboren vriend Sonny Hunt uit eens met zijn band The Dirty White Boys te spelen. Deze band bestaat door vele personeelswisselingen eigen alleen uit de al eerder genoemde Stam en drummer Han Neijenhuis. Speciaal voor deze tour werden de jonge meestergitaristen Rory de Kievit en Leif de Leeuw aangetrokken. In deze samenstelling werden in september 2010 opnamen gemaakt in Café de Noot in Hoogland, met uiteindelijk deze cd als resultaat.
Op de cd staat Sonny Hunt als voorman aangekondigd, maar Dick Stam neemt het meeste zangwerk voor zijn rekening. Er staan acht nummers op de cd: zeven covers en een, “Cold Hearted Woman” is van de hand van Stam.
Met “Wild About You” wordt met felle gitaarsolo's het visitekaartje afgegeven. Je hoort meteen dat het allemaal niet bijster origineel is, maar het is wel zeer goed gespeeld. Dat de heren meer in hun mars hebben hoor je duidelijk aan het door Stam geschreven “Cold Hearted Woman”.
 En dat is meteen mijn grootste kritiek op het album. Aan laatstgenoemde nummer hoor je welke mogelijkheden de band heeft. Jammer dat ze zich hier alleen bedienen van covers. Jimi Hendrix wordt driemaal geëerd met versies van “Spanish Castle Magic”, “Little Wing” en “Voodoo Chile”. “Going Down” van Don Nix komt langs met felle solo's van de drie gitaristen. Goed gespeeld, maar helaas voorspelbaar.
 Een uitschieter in positieve zin is voor mij Stevie Wonders “Cause We Ended As Lover”. Meer dan elf minuten lang zonder vlammende solo's maar mooi en ingetogen. Een uitstekende uitvoering.
 
 Ondanks mijn al eerde gespuide kritiek moet ik toch zeggen dat ik van het album heb genoten. Er wordt goed en opwindend gemusiceerd, het zijn klassemuzikanten, die er veel plezier in hebben en het is gewoon een van de betere albums in het bluesrockgenre van de laatste tijd. En het laat bovendien de talenten zien van de twee jonge gitaarbeesten, de Kievit en de Leeuw. Sorry, met zulke achternamen kon ik het niet laten.
 
 

Reacties

Frenk op 01-08-2011 11:34
Waanwinnige stel samen. Ik heb ze enkele maanden geleden al eens gehoord op Radio Rijnmond, bij Ronald van Oudheusden. Klasse!!
Zizy-Marlene op 01-08-2011 22:07
IK hou zeker van gitaren en het geluid wat eruit komt... maar dit heeft niet zo mijn voorkeur.
 
Lieve Groet
Hennie van Nieuwburg op 02-08-2011 22:32
Hallo Eric,
 
Bedankt voor het doorsturen. We zullen het op de website meedelen.
 
Groetjes,
Henni
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl